Eмисия новини
от 20.00 часа

Kisha e fshatit Saparevo është një kopje e zvogëluar e kishës në Manastirin e Rilës

Kjo është kisha më e bukur në rajonin e qytetit Sapareva Banja në këtë do t’u bind secili i cili në një moment është drejtuar përpara godinës së saj të bukur dhe ka kaluar pragun e saj. “Fjetja e Shën Mërisë” ngre shtat në një kodër të vogël në..

15.08.20 07:25 |

Kremtojmë Fjetjen e Hyjlindëses Mëri - një nga festat më të respektuara në botën e krishtere

Çdo vit më 15 gusht Kisha Ortodokse Bullgare shënon festën e madhe të krishtere – Fjetjen e Shën Mërisë. Populli e quan këtë festë – Hyjlindësen e Tërëshenjtë. Kjo është dita e vdekjes së Shën Mërisë. Në të gjitha kishat dhe manastiret kryhet..

15.08.20 05:35 |
Всички новини: днес | вчера