Eмисия новини
от 15.00 часа

Projekti për Bullgarinë e Madhe – një ëndërr bujare por e parealizuar

Kryengritja e Prillit e cila shpërtheu më 20 prill (2 maj sipas stilit të ri) të vitit 1876 tërhoqi vëmendjen ndërkombëtare mbi kauzën bullgare – Çlirimin nga pushteti pesëshekullor osman. Mizoria me të cilën ajo u shua bëri që Fuqitë e Mëdha..

20.04.21 10:58 |

Prof. Andrej Pantev: Ideja për rimëkëmbjen e shtetit bullgar është shfaqja e patriotizmit të vërtetë

Më 3 mars të vitit 1878 Bullgaria u rimëkëmb si shtet në hartën politike evropiane. U realizua ëndrra për Çlirimin e vendit gjë për të cilën luftuan   dhe sakrifikuan jetën e tyre mijëra letrarë, arsimtarë dhe revolucionarë bullgarë...

03.03.21 06:25 |
Peshkopi Tihon

Një përfaqësues i Kishës sonë Ortodokse mbështeti imunizimin

Në ditën e Shën Stefanit, Peshkopi Tihon Tiveriopollski ishte i vaksinuari i dytë pas Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angelov, informoi Ministria e Shëndetësisë. Para se t'i përkushtohej kishës, vetë peshkopi punonte si ndihmës mjek në një..

27.12.20 16:01 |

Dita e Shën Stefanit – “Kurorë nga dora e djathtë e Atij që Qëndron Lart”

Kisha Ortodokse Bullgare feston sot, më 27 dhjetor, kujtimin e Shën Stefanit, martiri i parë i krishterë. Në troparin i cili interpretohet për nder të Shën Stefanit, thuhet: “Ti ke bërë vepra të mira, martir i mirë i Krishtit dhe i..

27.12.20 07:05 |

Kisha bullgare në Stamboll është vizituar prej 300 mijë vetave për 2 vjet

Mbi 300 mijë veta kanë vizituar  Kishën e Hekurt bullgare “Shën Stefani” në Stamboll gjatë 2 vjetëve të fundit. Sipas të dhënave të kryetarit të Fondacionit të Кishave Bullgare në Stamboll Vasill Ljaze, të paktën gjysma e vizituesve të kishës janë..

18.01.20 11:20 |

Shën Stefani është mes ditëve të bekuara për udhëtime pelegrinazhi

Ditët rreth festave të mëdha të krishtera si Krishtlindja janë të përmbushura me një gëzim të veçantë, i cili vështirë mund të përshkruhet. Kurse për besimtarët të cilët duan ta ndajnë këtë ndjenjë mes të afërmve, vendet për pelegrinazh janë..

27.12.18 10:30 |
Inaugurimi i Kishës

U inaugurua solemnisht kisha e restauruar bullgare “Shën Stefani” në Stamboll

Me një ceremoni fetare shërbyer nga Patriku Bullgar Neofit dhe nga Patriku Ikumenik Vartollomej, në Stamboll u hap për shërbime kisha bullgare “Shën Stefani”. Para liturgjisë solemne patrikët bekuan kishën, e cila gjatë 7 viteve të fundit ishte në..

07.01.18 11:40 |

Shën Stefani – martiri i parë i krishterë

Ditën e tretë pas Lindjes së Krishtit respektojmë kujtesën e Shën Stefanit – martirit të parë të krishterë. Ai u shugurua dhjak nga nxënësit e Jezu Krishtit dhe si ata posedonte dhuntinë të shërojë të sëmurë me duart. I frymëzuar nga besimi Shën Stefani..

27.12.17 10:05 |
Всички новини: днес | вчера