Eмисия новини
от 16.00 часа
Klubi

Autoritetet në Shkup sulmojnë emrat dhe punën e klubeve bullgare

Deri më 29 nëntor klubi bullgar “Ivan Mihajllov” në Manastir duhet të ndryshojë emrin dhe i nënshtrohet gjobës deri në 10 mijë euro. Komisioni për Mbrojtjen nga Diskriminimi në Maqedoninë e Veriut tha se po ia dorëzon kazusin prokurorisë maqedonase..

30.11.22 11:47 |
Mbreti Ferdinand

Shkupi ndaloi një klub bullgar me emrin “Mbreti Ferdinand”

Komisioni këshillëdhënës i qeverisë së Maqedonisë së Veriut, i cili sanksionon emrat e figurave historike të përdorura nga fondacionet dhe shoqatat, nuk ka miratuar krijimin e një shoqate bullgare me emrin "Mbreti Ferdinand". Për televizionin..

01.11.22 10:48 |

Forcat antievropiane qëndrojnë prapa “Klubit Kulturor Maqedonas” në Bllagoevgrad

Pas hapjes së ardhshme të “Klubit kulturor maqedonas” në Bllagoevgrad qëndron një individ i cili në media prezantohet si një organizatë publike e paekzistuese , tha në një konferencë për shtypin zëvendësministri i punëve të jashtme dhe zëdhënës..

28.10.22 13:57 |

119 vjet nga Epopeja e Ilindenit

Më 2 gusht mbushen 119 vjet nga shpërthimi i Kryengritjes së Ilindenit . Ajo ishte rezultat i reagimit të ashpër nga ana e popullit bullgar ndaj vendimit të Fuqive të Mëdha (Britania e Madhe, Austro-Hungaria, Rusia, Franca, Gjermania, Italia) që..

02.08.22 11:35 |

Ndërprerja e fluturimeve Sofje-Shkup është e përkohshme

Gullivair nuk ka njoftuar asnjë plan për të pezulluar linjën Sofje-Shkup-Sofje. Ata janë në kërkim të opsioneve për kohë më të përshtatshme fluturimi, dhe "shpresojnë në marrjen e kohëve më të mira të fluturimeve pas përfundimit të remontit të..

04.05.22 10:32 |

Rezervimet ajrore Sofje-Shkup dhe Sofje -Tiranë janë pezulluar

Linja ajrore bullgare Gullivair do të pezullojë rezervimet për fluturimet në linjën Sofje-Shkup nga 21 maji, njoftoi uebfaqja e specializuar exyuaviation.com. Linja u nis katër javë më parë pas përpjekjeve diplomatike dhe u njoftua se do të..

03.05.22 14:10 |
Bujar Osmani (djathtas) në Sofje

Bujar Osmani: Ende nuk ka zgjidhje të pranueshme për çështjet e hapura

Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, deklaroi në Sofje se ende nuk ka zgjidhje të pranueshme për të dyja vendet për çështjet e hapura. Ai konfirmoi se negociatat janë në vazhdim dhe bëri thirrje që çështjet historike..

26.04.22 16:31 |

Në fund të muajit fillojnë fluturimet javore Sofje - Shkup

Fluturimet e vijës së rregullt Sofje – Shkup – Sofje rifillojnë nga 26 mars, njoftoi Ministria e Transportit. Ato do të jenë dy herë në javë – të shtunën dhe të hënën. Ora e nisjes në të dy drejtimet është 6 e mëngjesit me orën lokale, dhe..

03.03.22 15:43 |

Rifillojnë fluturimet mes Sofjes dhe Shkupit

Fluturimi i parë me linjën ajrore të rinovuar Sofje-Shkup zgjati 30 minuta. "Ne jemi të bindur se linja ajrore do të jetë vetëm mjeti që njerëzit që punojnë në sferën e turizmit të kenë më shumë mundësi dhe më shumë fitime” - tha Ministri i..

11.02.22 15:54 |
Kirill Petkov dhe Dimitër Kovaçevski në Shkup

Për optimizmin midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Takimi midis kryeministrave bullgar dhe maqedonas në Shkup më 18 janar filloi me një gjest të Maqedonisë së Veriut, i cili u ngadalësua për më shumë se dy vjet. Me kërkesë të Bullgarisë, në OKB u paraqit një saktësim maqedonas me shkrim, se emri i..

20.01.22 15:23 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера