Eмисия новини
от 07.00 часа
Rrënojat e Bazilikës Patriarkale të Drësterit (Silistra e sotme) në brigjet e Danubit

Propozojnë që patriarku i parë bullgar të shpallet shenjtor

Mitropolia e Dorostolit i propozoi Sinodit të Shenjtë që Patriarku i Parë bullgar Damjan të shpallet shenjtor, njoftoi Mitropoliti Jakov. Pas vdekjes së Mbretit Simeon, gjatë sundimit të pasardhësit të tij Mbretit Pjetri në 927 u arrit paqja..

15.09.22 15:28 |

Shpallën një konkurs ndërkombëtar i cili u kushtohet grave-lidere në arsim

Filiali i Universitetit të Ruses “Angjell Kënçev” në Silistra dhe ekipi i projektit “Virago”, në bazë të programit “ERAZËM+”, shpallin një Konkurs Ndërkombëtar  për ese me temë “Gratë - lidere në arsim”. Konkursi është në dy grupe të moshave - për..

12.02.22 09:15 |

Pazari “Një libër për shpresën” mbledh fonde për viktimat e dhunës

Në qytetin Silistra pranë lumit të Danubit u shitën më shumë se 400 libra në një pazar bamirësie në mbështetje të viktimave të dhunës në familje dhe trafikimit të qenieve njerëzore. Veprat letrare janë dhuruar nga qytetarë të Silistrës disa ditë para..

24.12.21 15:04 |

Transportuesit protestuan në kufirin me Rumaninë

Në qytetin Silistra pranë lumit Danub u zhvillua protesta e radhës për shkak të moslejimit të kalimit të kamionëve përmes pikëkalimit kufitar me Rumaninë. Transportuesit, tregtarët dhe fermerët po ngulin këmbë që ata që kanë kontragjentë në kufirin..

02.07.21 18:25 |

Një furrë romake prej 1500 vjetëve zbuluan gjatë gërmimeve ndërtimore në qytetin Silistra

Pajisja është krejtësisht e ruajtur dhe përbën një furrë pjekëse. Furra është në dy nivele. Në nivelin e poshtëm janë dy kamerat djegëse, në të cilat është ndezur zjarri, i cili e ka ngrohur skarën. Mbi skarë është kamera e sipërme e furrës. Skara ka një..

13.12.20 06:15 |

Protestë kundër trafikut transkufitar të kamionëve dhe maunave përmes Silisrës

Banorë të Silistrës bllokuan një udhëkryq kryesor para pikëkalimit drejt Rumanisë si shenjë proteste kundër lëvizjes së kamionëve dhe maunave në qytet. Sipas Traktatit të Bukureshtit nga viti1913 kufiri kalon në vetë fundin e qytetit. Prandaj..

27.10.20 14:01 |

Sondazhi i parë për naftë dhe gaz rreth qytetit Silistra nuk dha rezultatin e kërkuar

Shpimi i parë për naftë dhe gaz rreth qytetit Silistra në bregdetin bullgar të Detit të Zi është i pasuksesshëm. Në fund të muajit mars kompania “Shel Interneshënël Eksplorejshën end Divelëpmënt Italia S.P.A.” në të cilën një pjesë prej 50% ka..

19.07.19 13:24 |
Kështjella e Silistrës

Nëpër rrugicat e qytetit Silistra

Në edicionin e sotëm të programit tonë “Takime në valët e Radio Bullgarisë” do t’ju tregojmë për Kështjellën e Silistrës dhe për qytetin Silistra. Do të mund të dëgjoni dhe këngë të bukura popullore bullgare nga Bullgaria Verilindore. Ju urojmë minuta të..

02.04.12 12:58 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна