Eмисия новини
от 15.00 часа
Pallati

Shteti nuk e ka të drejtën e pronësisë së pallatit “Carska Bistrica”

Gjykata Supreme e Kasacionit hodhi poshtë pretendimin e shtetit kundër Simeon Sakskoburggotskit dhe motrës së tij Marija-Luiza për pronësinë e pallatit “Carska Bistrica” (Bistrica Mbretërore) në pushimoren Borovec. Ky është procesi i parë nga..

12.10.20 18:29 |

Veshje popullore nga koleksioni i mbretëreshës Joanna për herë të parë para publikut

Pas suksesit të madh të projektit të parë “ArtDiplomacy” (“Art për diplomacinë”) piktorja e talentuar Petja Ilieva përsëri prezanton pasurinë dhe bukurinë e popujve të ndryshëm dhe të kulturave të ndryshme. Ngjarja do të zhvillohet më 25 shtator në..

25.09.20 07:42 |

Të afërm të Simeon Sakskoburggotskit njohën restituimin e disa pyjeve shtetërore në malin Rilla si “mbretërore”

Gjashtë dukë të fisit Württemberg, trashëgimtarë të mbretit Ferdinad (princ i Bullgarisë në periudhën 1887-1908 dhe mbret i saj - 1908-1918) lidhën marrëveshje me Ministrin bullgar të Bujqësisë Rumen Porozhanov. Sipas kësaj marrëveshjeje ata..

16.03.19 09:45 |
Всички новини: днес | вчера