Eмисия новини
от 22.00 часа

Radio Bullgaria – 85 vjet

Më 25 janar 1935 Mbreti Boris III nënshkroi një dekret me të cilin transmetimet e radios u bënë pronë e shtetit dhe disa muaj më vonë lindi ideja që Radio Sofja të përgatiste programe në gjuhë të ndryshme. Kështu, më 16 shkurt 1936, u transmetuan radio..

16.02.21 08:05 |

Sajti i BNR-së fitoi çmimin “Sirak Skitnik 2020”

Internet sajti i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ është mbajtësi i Çmimit të Madh “Sirak Skitnik 2020”. Çmimet e sivjetshme vjetore të BNR-së, të cilat caktohen nga Këshilli Publik i Medias, u dorëzuan në një ceremoni online në vigjilje të Ditës Botërore..

12.02.21 20:05 |

Radio Bullgaria me tri nominime për çmimet “Sirak Skitnik”

Në vigjilje të Ditës Botërore të Radios dhe Televizionit Radioja Kombëtare Bullgare /BNR/ shpall çmimet e saj vjetore Sirak Skitnik, sipas emrit të drejtorit të parë të institucionit. Sivjet programi shumëgjuhësh i medias kombëtare – Radio Bullgaria,..

12.02.21 07:05 |

Transmetimet e radios për fëmijët - një prodhim origjinal krijues me një traditë 90 vjeçare

Jo pak faqe nga historia e pasur e medias sonë më të vjetër elektronike në vend ruajnë informacione në lidhje me transmetimin e programeve të specializuara që synojnë audiencën e fëmijëve. Fillimi i tyre madje është përpara themelimit zyrtar të Radios..

25.01.21 10:35 |

Më 25 janar shënojmë Ditën e Radios Kombëtare Bullgare

Më 25 janar Radioja Kombëtare Bullgare /BNR/ shënon festën e vet. Në këtë ditë në vitin 1935, Kryeministri Penço Zllatev i dërgoi Mbretit Boris III Urdhëresën e Ligjit për Radion të cilën ai e nënshkroi. Kështu, transmetimi u bë pronë e shtetit...

25.01.21 09:05 |

Gazetari Martin Minkov mori çmimin “Sirak Skitnik” për vitin 2019

Në prag të D itës botërore të radios dhe të televizionit, Radioja Kombëtare Bullgare festoi jubileun e vet të 85-të dhe shpërndau çmimet e veta vjetore për gazetari. Ceremonia u zhvillua në studion numër 1 të Radios Kombëtare Bullgare në praninë e..

13.02.20 14:11 |

Më 12 shkurt BNR-ja dorëzon çmimet vjetore për radiogazetari

Në një ceremoni zyrtare do të dorëzohen çmimi i madh “Sirak Skitnik” dhe çmimet vjetore për radiogazetari të Radios Kombëtare Bullgare. Ngjarja është pjesë e festimeve të lidhura me përvjetorin e 85-të të medias publike bullgare. Për çmimin e..

12.02.20 10:50 |
БНР

Sot Radioja Kombëtare Bullgare mbush 85 vjet

Gjatë vitit 2020 Radioja Kombëtare Bullgare feston përvjetorin e vet të 85. Institucioni ynë është një nga dy mediat publike shtetërore në Bullgari, bashkë me Televizionin Kombëtar Bullgar, por ai është krijuar afro 25 vjet më vonë. 25 janari 1935..

25.01.20 09:00 |
Drejtori i Përgjithshëm i BNR-së Aleksandër Velev ia dorëzoi Toma Sprostranovit çmimin e madh “Sirak Skitnik”.

Toma Sprostranov – mbajtësi i sivjetshëm i çmimit “Sirak Skitnik”

Ditëlindjet janë një shkak i mirë për bilanc. Kur po flasim për ditën e lindjes së medias më të vjetër tek ne – Radios Kombëtare Bullgare, bilanci është shumë i pasur. Në të hyjnë milionë orë koncerte dhe intervista, lajme, transmetime fëmijësh, sport,..

26.01.17 14:16 |
Всички новини: днес | вчера