Eмисия новини
от 05.00 часа
Bojko Borisov

Bojko Borisov nuk do të jetë deputet

“Sot paraqita një kërkesë në Komisionin Qendror Zgjedor dhe dhashë dorëheqjen nga vendi im si deputet në të dy rajonet me shumë mandate nga të cilat u zgjodha”, njoftoi Kryeministri dhe udhëheqësi i GERB Bojko Borisov në faqen e tij në Facebook...

08.04.21 12:04 |
Tomisllav Donçev

Edhe Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev premtoi mbështetje të konsiderueshme për formimin e një kabineti

Nëse Sllavi Trifonov nuk merr 2, 3, 4, 5 vota për të formuar një kabinet, ai do t’i marrë ato nga GERB në emër të Bullgarisë që të mos hyjë në kaos politik, konfirmoi Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev para Nova TV. Sidoqoftë “mbështetja”..

08.04.21 11:37 |
Sllavi Trifonov

Reaksioni i parë i partisë “Ka një popull të tillë” pas zgjedhjeve

“Ka një popull të tillë” do ta ndjekë procedurën ligjore. Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook lideri i partisë Sllavi Trifonov, ku shënohet: “Me rastin e pohimeve dhe ofertave të ndryshme politike gjatë disa ditëve të fundit, desha të them: Ka..

07.04.21 17:00 |
Bojko Borisov

GERB do të propozojë një variant për qeverisje të re

Kryeministri Bojko Borisov ka njoftuar se partia e tij do të ofrojë një mundësi për një qeveri të re. Duke hapur mbledhjen e rregullt të qeverisë, ai i përshëndeti ministrat për fitoren në zgjedhje me fjalët: "Ne mund të themi me krenari se kemi..

07.04.21 10:56 |
Sllavi Trifonov

“Ka një popull të tillë” fiton votën e bullgarëve jashtë vendit

Përpunimi 100% i protokolleve jashtë shtetit tregon se partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" fiton bindshëm votën e bullgarëve jashtë. "Ka njerëz të tillë" morën 30.61% të votave në zgjedhjet parlamentare. Në vendin e dytë është..

05.04.21 16:12 |

Zgjedhjet për Parlament – theksi në vitin politik 2021

Pas një viti të pazakontë që prej dekadash e këtej, gjatë pranverës së vitit 2021 në Bullgari priten zgjedhje të rëndësishme dhe mjaftë atraktive parlamentare. Pavarësisht nga protestat në vitin e Covid-krizës nuk u arrit në zgjedhje para afatit. Tani,..

05.01.21 07:10 |

Partia në pushtet GERB dhe një parti e re kanë përkrahje të njëjtë elektorale

Një studim i agjencisë “Market Links” tregon se partia në pushtet “GERB” dhe partia e re e shoumenit Sllavi Trifonov “Ka një popull të tillë” gëzojnë përkrahje të njëjtë elektorale – 15%. Në vend të tretë është Partia Socialiste Bullgare (BSP) me..

06.08.20 11:09 |

Në horizontin politik – diçka e re?

Ditët e fundit në Bullgari tema aktuale e jetës politike është lidhur me marrëdhëniet mes Presidentit dhe Kryeministrit pas shpërndarjes në hapësirën publike të materialeve komprometuese dhe fotografive të Kryeministrit. Diskutohet shumë në..

22.06.20 15:22 |
Всички новини: днес | вчера