Eмисия новини
от 19.00 часа

Hristo Topçiev dhe kaba gajdet e tij origjinale

Gajdja më e madhe, më e vogël, më e çuditshme… Ato janë vepër e Hristo Topçievit, por jo vetëm! Qindra gajde kanë dalë nga duart e tij të shkathëta gjatë viteve të kaluara. Pavarësisht nga pandemia e Covid-19, ai nuk ka pushuar së punuari. Në..

13.04.21 07:15 |

Bullgaria pas shirave të rrëmbyeshëm

Rrugë të përmbytura, oborre dhe shtëpi plot me ujë, fshatra dhe mëhalla të mbyllura si rezultat i rrëshqitjes së dheut - kjo është pamja e përgjithësuar në Bullgari pas shirave të rrëmbyeshëm njëzetekatërorësh. Për fat, nuk ka të dhëna për njerëz..

13.01.21 14:27 |

Motoristët në Bullgari mbyllin stinën në malin e Rodopeve

Adhuruesit e motorëve nga mbarë vendi mblidhen në Smoljan në Rodope(Bullgari Jugore), që ta mbyllin stinën. Motoristët do të bëjnë një xhiro rreth qytetit të Smoljanit. Ekipe policore do të ndjekin për respektimin e rregullave nëpër trasenë e..

04.10.20 10:13 |

Në vjeshtën e vitit 2020 do të hapet një muze i artit iluzionist në fshatin Momçillovci të rrethit të Smoljanit

Aktori dhe iluzionisti bullgar Nenço Illçev, i cili ka lindur në fshatin e Rodopeve Momçillovci, do të krijojë një muze të artit iluzionist atje. Ky do të jetë muzeu i parë i këtij lloji te ne dhe pritet të shndërrohet në një prej atraksioneve në fshatin..

22.12.19 13:25 |

Po zhvillohen stërvitje ushtarake në një zonë malore në Bullgari

Nga data 9 deri më 20 shtator 2019 në rajonin e qytetit Smoljan, në Bullgarinë Jugore, 600 nëpunës ushtarakë   nga Bullgaria, Rumania, Polonia, Çekia, Austria dhe nga Qendra e NATO-s në qytetin Polçe –Slloveni, stërvitin veprime taktike për..

09.09.19 10:28 |

Një muze i ri në një shtëpi të vjetër

Në Smoljan u krijua një muze i ri. Ai ndodhet në shtëpinë e vjetër të Haxhi Çones. Iniciatori i idesë dhe zbatuesi i saj janë përfaqësues të shoqatës rinore “Hajdutët e Rodopeve”. Misioni i tyre është që të ruhet trashëgimia kulturore në regjionin..

08.01.17 11:35 |

Zllatograd – nga këtu fillon Bullgaria

Që në kohërat e lashta Zllatograd ka qenë “dera drejt Botës së Madhe”, prandaj banorët e tij lavdërohen se nga Zllatograd fillon Bullgaria. Në qytezë, e cila ndodhet në kufirin bullgar me Greqinë, arrin jo vetëm era e këndshme e Egjeut, por edhe..

01.03.14 10:00 |

Muzeu Historik në Smoljan ringjall të kaluarën e maleve Rodope

Në një sipërfaqe prej 1300 metrash katrorë Muzeu Historik në qytetin Smoljan ekspozon zbulime arkeologjike nga epoka të ndryshme, veshje popullore nga rajoni i maleve Rodope, kostume të burrave të maskuar, vegla për thurje, punime të gdhendura nga barinjtë..

08.03.13 09:22 |
Всички новини: днес | вчера