Eмисия новини
от 10.00 часа

Inercia en la integración europea de los Balcanes Occidentales en 2020

La presidencia croata del Consejo de la Unión Europea (UE) logró a comienzos de 2020 reanudar la política de integración de los Balcanes Occidentales. Ocurrió tras quedar aceptadas las condiciones de Francia de reversibilidad de las negociaciones..

29.12.20 09:38 |

Tashmë tre vjet bullgarët janë pakicë zyrtare në Shqipëri

Mbushen 3 vjet nga miratimi i Ligjit për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare në Shqipëri në të cilin njihet ekzistenca e pakicës bullgare . I njëjti dokument njeh edhe pakicat greke, maqedonase, vllahe, rome, egjiptiane, malazeze, boshnjake dhe serbe...

13.10.20 05:15 |

Për bullgarët në Shqipëri – nga pikëpamja e historisë dhe jo vetëm

Në vitin 1948 Bullgaria refuzoi të dërgojë mësues për komunitetin bullgar në Shqipëri, i cili në atë kohë i është nënshtruar maqedonizimit. Për këtë fakt dhe për fakte të tjer a pak të n johura tregon prof. asoc . Spas Tashev në..

01.07.20 10:33 |

Asimilimi – sfida para bashkësive bullgare në Ballkanin Perëndimor

Gjatë tetorit në Shqipëri do të zhvillohet regjistrim i popullsisë, në të cilin do të marrë pjesë edhe bashkësia bullgare. Mirëpo, a do të arrijnë bashkatdhetarët tanë ta deklarojnë përkatësinë e tyre etnike, kështu qe ajo të shënohet në mënyrë korrekte..

29.06.20 09:19 |

Prezantuan një studim shkencor për diasporën bullgare në Shqipëri

Para Këshillit për Punë me Bullgarët Jashtë Shtetit pranë Zyrës së Nënpresidentes Ilijana Jotova docenti (prof. asoc.) Spas Tashev prezantoi vëllimin e parë të studimit të vet “Komunitetet bullgare në Ballkanin Perëndimor. Proceset politike dhe pasojat..

17.06.20 22:53 |
Всички новини: днес | вчера