Eмисия новини
от 04.00 часа

Bashkimi i Bullgarisë - vende dhe personalitete

Në mëngjesin e 6 shtatorit 1885, Princi Aleksandër I Batenberg mori njoftimin për vendosjen e kontrollit mbi Plovdiv dhe arrestimin e kryeguvernatorit Gavrill Krësteviç nga trupat bullgare. Në atë kohë, monarku i ri ishte në pallatin veror "Sandrovo" -..

06.09.22 06:10 |

Programi master i Fondit “Stefan Stambollov” u hap më 11 maj

Në festën e krishterë të Shenjtorëve Kirill dhe Metodij fillon zyrtarisht Programi Kombëtar Fondi “Stefan Stambollov”. Fondi u mundëson studentëve të diplomuar të marrin fonde nga shteti deri në 200 000 leva në vit për të studiuar në 15..

11.05.22 11:52 |

Një burrë shteti që hodhi themelet e Bullgarisë moderne

Stefan Stambollov është një nga të paktët politikanë bullgarë i cili për një periudhë të shkurtër kohore arriti të paarritshmen brenda jetës së shkurtër njerëzore. Një revolucionar, poet, i evoluar në një politikan dhe reformator, ai është një nga..

31.01.22 06:45 |

Stefan Stambollov – burri i shtetit, i cili e modernizoi Bullgarinë

Stefan Stambollovi është një burrë shteti bullgar, revolucionar, poet, politikan. Sa kontradiktore të jenë vlerësimet për të, i padiskutueshëm është fakti, se në kohën, kur ishte kryeministër i Bullgarisë, vitet 1887 – 1894, ai caktoi rrugën e..

12.02.14 09:00 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера