Eмисия новини
от 13.00 часа

Thesari i artë nga Kralevo – një krenari, por mbase dhe shans për qytetin Tërgovishte

Trakët kanë besuar se jeta e vërtetë fillon pas vdekjes. Prandaj dhe janë munduar t’i përcjellin ashtu siç duhet të afërmit e vet nga kjo tokë – të rrethuar me bollëk, në mënyrë që të mos u mungojë asgjë në botën e përtejme. Përpara 40 vjetëve, në..

31.05.19 12:45 |

Muzeu Regjional Historik në qytetin Tërgovishte bën përshtypje me arkitekturën rilindëse dhe me figurat e lashta pagane

Muzeu Historik i qytetit Tërgovishte ndodhet në një godinë të vjetër në lagjen e lashtë Varosha. Në të ruhen më se 30 mijë eksponate muzeore, më të vjetrit prej të cilëve janë nga koha e neolitit. Ato sende janë të zbuluara nga arkeologët pikërisht në..

25.12.16 17:35 |
Всички новини: днес | вчера