Eмисия новини
от 19.00 часа
Kisha “Shën 40 Martirët”, Veliko Tërnovo

Dita e Shën 40 Martirëve është dita e fitores së madhe të Mbretit Ivan Asen II te Kllokotnica

Më 9 mars kisha kremton Ditën e 40 Martirëve të Shenjtë. Këta janë ushtarë armenë të krishterimit të hershëm, dëshmorë nga qyteti Sebastia që vdiqën në shekullin e 4 në mbrojtjen e fesë së krishtere gjatë persekutimeve të perandorit Licinius...

09.03.21 08:05 |

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare respekton Patrikun Shenjtor Evtimij Tërnovoski

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare nderon Patrikun Bullgar Evtimij Tërnovski . I lindur në vitin 1327 Evtimij e kishte prejardhjen nga një fisi i njohur fisnik. Ai mori arsim të mirë laik, por kërkimet e tij shpirtërore e çuan në Manastirin..

20.01.21 07:35 |
Kisha

Më 9 mars Kisha Ortodokse Bullgare respekton Shën Dyzet Dëshmorët

Më 9 mars është Dita e Shën Dyzet Dëshmorëve. Kisha e caktoi këtë ditë si festë e dyzet ushtarëve romakë nga kohorta armene në garnizonin romak në qytetin Sebastia, të cilët pas torturave të rënda vdiqën duke mbrojtur fenë e vetë në kohën e përndjekjeve të..

09.03.20 10:51 |

“Tërnovo RUNs” vrapon për shëndet

Të jesh shëndosh gjatë tërë vitit, ky është misioni i Kalin Vasilevit, organizatori i “Tërnovo RUNs” – një lëvizje që fiton popullaritet gjithnjë e më të madh te ne. Ajo ka qëllim të krijojë një mjedisi aktiv, social dhe shëndetësor në Veliko..

27.02.17 11:24 |
Всички новини: днес | вчера