Eмисия новини
от 22.00 часа
Ministrja Petkova

Bullgaria është në pritje të gazit të Izraelit dhe Qipros

Furnizimet e ardhshme të gazit nga Mesdheu Lindor do të kenë një kontribut të konsiderueshëm për diversifikimin dhe konkurrencën e çmimeve jo vetëm në Bullgari, por edhe për Evropën Juglindore. Këtë e tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova..

28.01.21 16:41 |
Ministrja Petkova

Bullgaria ka diskutuar “Rrymën Ballkanike” me SHBA-në

Shtetet e Bashkuara janë partneri ynë strategjik dhe ne kemi një dialog strategjik në fushën e energjisë. Për 5 vjet kemi bërë një hap serioz në diversifikimin e burimeve të furnizimit me gaz, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova për..

09.11.20 09:34 |

Kryeministri Bojko Borisov është i infektuar me koronavirus

Në profilin e tij në Facebook kryeministri Bojko Borisov informoi, se pas dy PCR testeve negative që nga sot, 25 tetor, është pozitiv për Covid-19. Ai njofton gjithashtu se tani për tani mbetet për mjekim në shtëpi dhe se të gjitha kontaktet e tij..

25.10.20 17:31 |
Temenuzhka Petkova

Do të zhvillojmë bisedime me SHBA-në për ndërtimin e një kapaciteti të ri bërthamor

Qeveria i ka dhënë leje Holdingut Energjetik Bullgar për të biseduar me kompani amerikane, të cilat punojnë në sferën e energjetikës bërthamore. Qëllimi është që të studiohen mundësitë për ndërtimin e një kapaciteti të ri bërthamor në..

14.10.20 12:54 |
Ministrja Petkova

Ministrja e Energjetikës: Nuk mund të heqim dorë nga projekti për centralin atomik “Belene”

“Vendi ynë nuk mund të heqë dorë nga ndërtimi i blloqeve të reja në centralin atomik “Belene”. Një prej shkaqeve për këtë është se centralet që punojnë me qymyrgure duhet të dalin nga eksploatimi. Me vendim të qeverisë po vazhdon zbatimi i..

14.10.20 10:42 |
Ministrja Petkova

Ministrja e Energjetikës Tmenuzhka Petkova: “E respektojmë vendimin parlamentar për centralin atomik “Belene”

“Procedura e kërkimit të investitorit strategjik për ndërtimin e centralit atomik “Belene” është në etapën e dorëzimit të memorandumit informativ pesë firmave të mëdha”, shpalli Ministrja e Energjetikës Temenuzka Petkova gjatë kontrollit..

18.09.20 13:57 |
Ministrja Petkova

Shteti investon në prodhimin e qymyrit në kompleksin “Marica Iztok”

Bullgaria do të vazhdojë të shpresojë tek centralet që prodhojnë energji prej qymyresh deri në vitin 2030, me mundësi për vazhdimin e prodhimit deri në vitin 2050, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova pas një takimi me sindikatat nga..

08.09.20 15:19 |
Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova

Mbyllja e centralit atomik “Kozlloduj” paska qenë lajm i rremë

“Është manipulim dhe lajm i rremë informacioni se në mbledhjen e fundit të Këshillit Evropian Kryeministri Bojko Borisov ka rënë dakord për t’u mbyllur tërë centrali atomik “Kozlloduj”, deklaroi Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova. Ajo..

25.07.20 15:50 |
Ministrja Petkova

Anulojnë tenderët për furnizimin e energjisë elektrike

Tenderët për furnizimin e energjisë elektrike do të anulohen. Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova bëri të ditur para BNR-së se mjetet do t’i jepen centralit termik elektrik “Marica Iztok 2” – pronë e shtetit. Janë parashikuar edhe..

17.07.20 17:43 |

Pa garanci shtetërore dhe kontrata lidhëse për Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Bullgaria nuk do të japë garanci shtetërore për projektin e Centralit Atomik Elektrik “Belene” dhe nuk do të lidhë kontrata afatgjata për blerjen e energjisë elektrike, tha para Televizionit Kombëtar Bullgar ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova...

29.06.20 14:07 |
Всички новини: днес | вчера