Eмисия новини
от 00.00 часа
Prof. Todor Kantarxhiev

Vaksinimi shpëton jo vetëm jetën time, por edhe jetën e të tjerëve

25 bullgarë të vaksinuar shpëtojnë një jetë njerëzore. Kjo duhej të bëhej me shembullin personal të mjekëve, tha prof. Todor Kantardxhiev për BNT. Sipas ekspertit, po vëzhgohet një ulje e dëshirës për vaksinim, sepse njerëzit marrin mesazhe..

13.07.21 09:57 |
Prof. Kantarxhiev

Bullgaria pret që të arrijë imunitet kolektiv deri në qershor

Deri në qershor do të mbërrijnë sasi të mjaftueshme të vaksinave të ARN dhe ne do të jemi në gjendje të krijojmë imunitet kolektiv. Këtë e tha para BNT prof. Todor Kantarxhiev, anëtar i Shtabit Operativ Kombëtar kundër Covid-19. Ai komentoi se..

14.04.21 10:21 |
Prof. Angell Kunçev

Pritet ulje e sëmundshmërisë nga Covid-19 në kuadrin e një jave

Nuk ka rregulla për trajtimin e krizës dhe zbatimi i masave ekstreme nuk është një zgjidhje, tha para BNT kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë prof. Angell Kunçev. Sipas tij, masat, të cilat do të lehtësohen që nga 1 prilli, do t'i lejojnë..

31.03.21 13:09 |
prof. Kantarxhiev

Ata të cilët e kanë kaluar koronavirusin mund të vaksinohen me një dozë

Ende nuk është e qartë se kur do të fillojnë të punojnë “korridoret e gjelbra” të vaksinimit kundër koronavirusit, njoftoi para televizionit bTV prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare. Ai e quajti..

27.02.21 12:47 |
Prof. Kantarxhiev

Rreth 1 mln bullgarë e kanë kaluar Covid-19

Tashmë ka prova të tërthorta se shtami i ri i koronavirusit ka ardhur në Bullari nga Britania e Madhe, tha para Dir.bg drejtori i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare prof. Todor Kantarxhiev. “Është me rëndësi të dihet se..

05.01.21 12:32 |

Po përgatisin një fushatë informative për dobinë e vaksinave

Po vihet re një tendencë e brishtë e pakësimit të numrit të përgjithshëm të rasteve me koronavirus gjatë dhjetë ditëve të fundit, në të cilat vendi ynë gjendet në bllokim, njoftoi në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë profesori Todor Kantarxhiev,..

10.12.20 12:53 |
Prof. Todor Kantarxhiev

Prof. Todor Kantarxhiev: Ekziston dyshimi në shoqëri për vaksinimin

Deri më 20 dhjetor, ne do të dimë nëse do të jetë e mundur të mblidhen të paktën 2-3 familje për festat. Këtë e tha për BNT drejtori i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare Prof. Todor Kantarxhiev. Ai theksoi se për 14 ditët e..

06.12.20 10:26 |

Në lokalet në të mbyllur përhapet më shumë infeksioni i Covid-19

“Vendet më të rrezikshme për infektimin me koronavirus janë lokalet në të mbyllur. Transporti urban radhitet në vendin e shtatë-tetë.” Këtë e tha profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit. Sipas tij..

25.10.20 12:08 |

Nuk mjaftojnë mjekët në vijë të parë

Mangësia serioze e mjekëve në vijë të parë është problemi më i madh, përpara të cilit është i drejtuar sistemi shëndetësor në Bullgari, informoi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjelliov në brifingun e Shtabit Operativ Kombëtar. “Që të gjithë..

22.10.20 14:33 |
prof.Kantarxhiev

Shtabi Operativ Kombëtar do të japë rekomandime në varësi të përhapjes së Covid-19

Profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës së Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit tha para bTV se shtabet krahinore do të marrin vendime për masat në varësi të të dhënave për përhapjen e Covid-19 në rajonet përkatëse. Shtabi Operativ Kombëtar..

11.10.20 11:16 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР