Eмисия новини
от 16.00 часа
Todor Kantarxhiev

Profesori Kantarxhiev: “Nuk ka asnjë artikull shkencor kundër maskave”

“Nuk mendoj se do të mbyllen shkollat sepse fëmijët dhe prindërit janë njerëz të arsyeshëm” t ha për bTV profesori doktor Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit. Ai shprehu shpresë se nuk do të..

21.09.20 10:22 |
Profesor Kantarxhiev

188 janë rastet e reja të koronavirusit

Për 24 orët e fundit rastet e reja të koronavirusit janë 188 me 3467 PCR teste të realizuara. Këtë e tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Numri i përgjithshëm i të infektuarve që nga fillimi i pandemisë është 6102, prej të cilëve..

08.07.20 08:28 |

Rritja e numrit të të infektuarve nuk u detyrohet testeve të shumta

Përqindja e testeve pozitive me Covid-19 po rritet dhe kjo çon në rritjen e numrit total të të infektuarve. Sipas fjalëve të drejtorit të Qendrës për Sëmundje Ngjitëse dhe Parazitare Todor Kantarxhiev, në qoftë se në fillim të pandemisë nivelet..

02.07.20 12:42 |

Shumë janë pyetjet e lidhura me vaksinën e ardhshme kundër Covid-19

“Jemi afër krijimit të vaksinës kundër koronavirusit. Dyshimet janë të shumta – a do të sigurojë mbrojtje të sigurt, apo vetëm do të çojë në një formë më të lehtë të sëmundjes” , komentoi para mikrofonit të BNR-së drejtori i Qendrës Kombëtare për..

21.06.20 14:09 |
Prof. Todor Kantarxhiev

Shqetësuese është tendenca e rritjes së të infektuarve me Covid-19

tepër shqetësuese , komentoi për BNR prof. Todor Kantarxhiev, i cili është drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare dhe anëtar i Shtabit Kombëtar për kundërvënien e koronavirusit. Kjo më shqetëson në të vërtetë . Vatrat e..

21.06.20 11:47 |
Prof. Todor Kantarxhiev

Vatrat e Covid-19 janë nën kontroll

Shpërndarja e koronavirusit në vatra të izoluara nuk mund të kalojë në shpërndarje masive, në se autoritetet e shëndetësisë vazhdojnë punën e tyre normale. Nuk do të lejojmë rritje të pakontrolluar të të sëmurëve, deklaroi drejtori i Qendrës..

15.06.20 19:14 |
Kryeministri Bojko Borisov

Zgjatet gjendja e jashtëzakonshme epidemike në Bullgari

Gjendja e jashtëzakonshme epidemike në Bullgari do të zgjatet me 15 ditë deri në fund të qershorit, bëri të ditur në një briefing të jashtëzakonshëm Kryeministri Bojko Borisov . Mirëpo, masat nuk do të shtrëngohen. Mbetet në fuqi detyrimi i pasagjerëve..

10.06.20 12:02 |

Është lokalizuar vatra e Etheve Q në rajonin e Gabrovos

Gjatë testimeve për koronavirus në Bullgari është lokalizuar një vatër e Etheve Q në 3 fshatra në rajonin e qytetit Gabrovo, Bullgari Qendrore, njoftoi prof. Todor Kantarxhiev nga Shtabi Operativ Kombëtar. Sëmundja quhet gjithashtu Grip Ballkanik..

17.05.20 10:47 |
prof. Todor Kantarxhiev

Masat kundër Covid-19 në Bullgari janë efektive

Përvoja e grumbulluar tregon se edhe po të keni kaluar sëmundjen me simptoma të lehta, pastaj për një kohë të gjatë mund të mbeteni përhapës i Covid-19. Në Bullgari të sëmurët dalin nga karantina kur jemi të sigurt se ata nuk janë më përhapës i..

17.05.20 10:13 |
Всички новини: днес | вчера