Eмисия новини
от 19.00 часа
Tomisllav Donçev

Fillojnë konsultime me Komisionin Evropian për Planin e Rimëkëmbjes

Gjendja e jashtëzakonshme epidemike zgjatet me akoma një muaj, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në një takim qeveritar. Sipas Angellovit, vendi po del me sukses nga vala e tretë e koronavirusit. Takimi i kabinetit në dorëheqje u..

28.04.21 11:51 |
Tomisllav Donçev

Plani i Rimëkëmbjes mund të paraqitet deri në vitin 2022

Vendet anëtare të BE do të jenë në gjendje të paraqesin në Bruksel planet e tyre kombëtare të rimëkëmbjes deri në vitin 2022. Shtyrja u njoftua disa ditë më parë, njoftoi Zëvendëskryeministri në dorëheqje Tomisllav Donçev. Plani bullgar pritet të..

27.04.21 17:29 |

Borisov do të propozojë një kryeministër të ri proevropian, i cili është pro NATO-s

Nuk do të jem kandidat për kryeministër në kabinetin e ri, i cili do të propozohet nga GERB. Këtë e deklaroi në Veliko Tërnovo Kryeministri Bojko Borisov, duke iu përgjigjur në pyetjeje të BNR-së. "Nuk duket modeste, por sot nuk ka asnjë..

14.04.21 12:18 |

Po kërkohet çelësi për formimin e një shumice qeverisëse

Pasi sot Fletorja Zyrtare publikoi rezultatet e zgjedhjeve parlamentare si dhe emrat e deputetëve, kurse Kreu i Shtetit Rumen Radev lëshoi një dekret për thirrjen Legjislaturës së 45-të Kuvendit Popullor më 15 prill, vëmendja jonë u është drejtuar..

13.04.21 15:14 |
Tomisllav Donçev

Partia GERB do të propozojë kabinet

GERB do të propozojë kabinet, megjithë shanset e vogla që ajo të përkrahet , njoftoi në një brifing në centralin e partisë Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. Megjithëse është forca e parë politike, sipas votës së bullgarëve, partia GERB ka..

12.04.21 15:13 |
Tomisllav Donçev

Edhe Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev premtoi mbështetje të konsiderueshme për formimin e një kabineti

Nëse Sllavi Trifonov nuk merr 2, 3, 4, 5 vota për të formuar një kabinet, ai do t’i marrë ato nga GERB në emër të Bullgarisë që të mos hyjë në kaos politik, konfirmoi Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev para Nova TV. Sidoqoftë “mbështetja”..

08.04.21 11:37 |
Ministri i Shëndetësisë Angellov

Për shkak të zgjedhjeve ndryshojnë planin e vaksinimit

Deri më 5 shkurt prefektët duhet të zhvillojnë konsultime për përbërjen e komisioneve elektorale rajonale për zgjedhjet parlamentare më 4 prill. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve duhet të emërojë komisionet e lartpërmendura elektorale rajonale..

29.01.21 17:00 |

Presidenti po vazhdon konsultimet për zgjedhjet me partitë e përfaqësuara në Parlament

Po vazhdojnë konsultimet e Presidentit Rumen Radev me rastin e organizimit të zgjedhjeve të ardhshme parlamentare. Sot po zhvillohen takimet e tij me partitë e përfaqësuara në Parlament pa bashkëqeveritarët – “Patriotët e Bashkuar”, të cilët..

12.01.21 12:50 |

Plani i rimëkëmbjes mund të ndihmojë për rritjen e PBB-së së Bullgarisë me rreth 20%

Gjatë diskutimit mbi prezantimin e shtyllës së dytë të Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë - "Bullgaria e Gjelbër", Zëvendës Kryeministri Tomislav Donçev theksoi se Bullgaria duhet të synojë të rrisë produktin e saj të brendshëm bruto (PBB)..

04.12.20 17:17 |

Qeveria nuk ka ndërmend të shtyjë zgjedhjet për shkak të epidemisë

Nuk ka plan për shtyrjen e zgjedhjeve, të cilët duhet të zhvillohen vetëm pas disa muajsh, deklaroi për BTV Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. “Është çështje tjetër si duhet të organizohet procesi i zgjedhjeve që të krijomë më pak rrezik për..

21.11.20 10:20 |
Всички новини: днес | вчера