Eмисия новини
от 22.00 часа

Është e domosdoshme që Maqedonia e Veriut t’i njohë realitetet historike

Në një konferencë për shtyp në Sofje me homologun e saj maqedonas Bujar Osmani Ministrja bullgare e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva tha se Bullgaria gjithmonë e ka përkrahur sovranitetin e Maqedonisë së Veriut. Kurrë nuk kemi pasur pretenca..

09.10.20 16:03 |
Ambasadorja e Gjermanisë në Shkup Anke Holstein

Problemet dypalëshe duhet të zgjidhen në mënyrë dypalëshe dhe jo përmes BE-së

Problemet bilaterale nuk duhet të bëhen pjesë e kornizës së negociatave për zgjerimin e BE-së, deklaroi Ambasadorja e Gjermanisë në Shkup Anke Holstein me rastin e memorandumit bullgar dërguar BE-së për gjendjen e fqinjësisë së mirë mes..

20.09.20 15:17 |
Bujar Osmani

Propozojnë që autostrada Sofja-Shkupi të mbajë emrin Goce Dellçev

Mënyra më e mirë që t’i jepet nder Goce Dellçevit është ndërtimi i autostradës Shkupi-Sofja dhe ajo ta mbajë emrin e revolucionarit Goce Dellçev, propozoi Ministri i Jashtëm i Maqedonisë së Veriut Bujar Osmani, transmetoi BGNES. Pyetjes..

17.09.20 18:21 |

Bullgaria i dërgoi një memorandum BE-së për Maqedoninë e Veriut

Bullgaria i ka dërguar një memorandum sqarues Këshillit të BE-së me pozitën e saj për aderimin e Maqedonisë së Veriut, transmetoi BNR. Dokumenti është përkrahur nga të gjitha partitë në Parlament. Nënvizohet shprehimisht se Shkupi duhet të..

17.09.20 14:29 |

Bullgaria shtroi çështjen për respektimin e Marrëveshjes së Fqinjësisë së Mirë me Maqedoninë e Veriut

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva nguli këmbë për rifillimin sa më të shpejtë të punës së Komisionit të Përzier Multidisiplinar në kuadrin e Marrëveshjes së Fqinjësisë së Mirë me Maqedoninë e Veriut. Në një bisedë telefonike me Ministrin e ri..

04.09.20 18:10 |

Mbushen 3 vjet nga nënshkrimi i Traktatit të Fqinjësisë së Mirë midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Para 3 vitesh Republika e Bullgarisë dhe Republika e Maqedonisë së Veriut nënshkruan Traktatin e Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit. Në sajtin e Ministrisë së Punëve të Jashtme theksohet, se marrëveshja nga 1 gushti 2017 do të mbetet si një..

01.08.20 17:10 |

Pas 53 vitesh në Dojran përsëri ngritën monumentin e kolonelit Kavarnaliev

Pas 53 vitesh në Dojran të Maqedonisë së Veriut përsëri u ngrit monumenti 7 metrash i kolonelit Konstantin Kavarnaliev. Monumenti i heroit bullgar nga Lufta Ballkanike u hodh në erë nga autoritetet jugosllave në vitin 1966. Kryeministrat e Bullgarisë dhe..

01.08.19 16:47 |
Ceremonia e nënshkrimit të Traktatit të Miqësisë mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut shënojnë përvjetorin e dytë të Traktatit të Fqinjësisë së Mirë

Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov është për vizitë në Maqedoninë e Veriut dhe ajo përkon me shënimin e përvjetorit të dytë të nënshkrimit të Traktatit të Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit nga ai dhe homologu i tij Zoran Zaev. Në..

01.08.19 14:21 |
Всички новини: днес | вчера