Eмисия новини
от 08.00 часа

Ekaterina Zaharieva shqyrtoi punën e iniciativës “Tri Dete” me koordinatorin polak Pavel Jablonksi

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva diskutoi çështjet në lidhje me iniciativën “Tri Deteve” me koordinatorin e qeverisë së Polonisë Pavel Jablonski. Bullgaria mori përsipër koordinimin e iniciativës nga..

18.01.21 18:52 |

Bullgaria është anëtare me të drejta të plota e Fondit të Investimeve “Tre Dete”

Banka Bullgare për Zhvillim u bashkua zyrtarisht me Fondin e Investimeve të Iniciativës së “Tre Deteve” dhe është tashmë një aksionere e klasës A me një kontribut prej 20 milionë eurosh. Pritet që fondi të mbledhë 5 miliardë euro dhe të..

18.12.20 15:03 |

Bullgaria përshëndeti përkrahjen financiare të SHBA-së për iniciativën “Tri dete”

Si kryetare e iniciativës “Tri dete” gjatë vitit 2021 Bullgaria përshëndeti vendimin e SHBA-së të shpallur ditën e djeshme për të marrë pjesë në Fondin e Investimeve të “Tri deteve” me 300 mln dollarë, informoi zyra e shtypit pranë MPJ-së...

11.12.20 16:31 |

Filloi Presidenca bullgare e iniciativës “Tri dete”

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva përshëndeti mbledhjen e parë video të grupit të koordinimit të iniciativës “Tri dete”, bëri të ditur Ministria e Punëve të Jashtme. Fakti se Bullgaria u përfshi në fondin investues me mbi 20 mln euro dhe..

30.10.20 11:14 |
Presidenti Radev

SHBA-ja përkrahu iniciativën “Tri dete”

Presidenti Rumen Radev zhvilloi një bisedë telefonike me zëvendës-ndihmës sekretarin shtetëror të SHBA-së Matthew Boyce . Gjatë bisedës Boys shprehu përkrahjen e SHBA-së ndaj iniciativës së Presidentit “Tri dete” gjatë vitit 2021 në..

28.10.20 19:45 |

Bullgaria shpalli prioritetet e veta në nismën “Tri dete”

Bullgaria kontribuon mbi 10 mln euro në Fondin e Investimeve të nismës “Tri dete”, shpalli ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva para 12 ambasadorëve të shteteve pjesëmarrëse në të. Ndër të tjerët ajo theksoi edhe prioritetet e Bullgarisë, për..

11.09.20 16:06 |

Bullgaria mund të bëhet organizatore e nismës “Tri dete”

Nisma “Tri dete” duhet të afirmohet si një vegël për afrim real social dhe ekonomik midis shteteve pjesëmarrës e. Këtë e tha presidenti Rumen Radev në takimin me ambasadorët e 12 shteteve pjesëmarrëse. Qëllimi i nismës është të inkurajohen..

11.09.20 15:53 |

Bullgaria do të jetë mikpritëse e takimit të nivelit të lartë të iniciativës regjionale “Tri dete”

Me propozim të Presidentit Rumen Radev   Bullgaria do të jetë mikpritëse e takimit të gjashtë të nivelit të lartë të iniciativës regjionale “Tri dete”, e cila bashkon 12 shtete nga BE-ja të dislokuara midis Detit Adriatik, Detit Baltik dhe Detit të Zi..

09.01.20 11:51 |
Всички новини: днес | вчера