Eмисия новини
от 22.00 часа

“Shtretërit nuk mjekojnë vetë” – protestë kundër kaosit në shëndetësi

Sot organizatorët e protestave antiqeveritare, që vazhdojnë tashmë 4 muaj, “Trioja e Helmuar” zhvilluan një aksion proteste me shtretër spitalorë të shtrirë përpara Këshillit të Ministrave në qendër të Sofjes. Në këtë mënyrë ata u përpoqën të..

09.11.20 14:13 |

Protestat po vazhdojnë edhe pas Kryengritjes së pestë të Madhe Popullore

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 101 kundër pushtetarëve në Bullgari. Protesta do të mbahet në vendin tradicional në qendër të Sofjes – para godinës së Presidencës. Dita e djeshme e 100-të e protestave të shpallur si “Kryengritja e..

17.10.20 10:36 |

Protestuesit bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore

Iniciatorët e protestave civile në Bullgari nga e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë me radhë të Madhe Popullore. Ajo është planifikuar për datën 16 tetor – dita e 100 e protestave...

14.10.20 09:05 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 96 në kryeqytetin e Sofjes. Për protestën e 100-të, më 16 tetor, organizatorët e saj, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar”, shpallën Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore. Kërkesat mbeten të..

12.10.20 09:02 |
Arman Babikjan

Protestuesit: Nuk duhet të presim se Brukseli do ta pushojë nga posti i Kryeministrit Bojko Borisovin

“Në debatin në Parlamentin Evropian për sundimin e ligjit në Bullgari u dëgjuan shumë gjëra të pakëndshme për Bullgarinë. Në fakt, këto janë fjalë që dëgjohen në sheshe. Por askush nuk duhet të presë se Brukseli do ta pushojë Bojko Borisovin. Këtë..

06.10.20 10:38 |

Eurodepuetët janë duke shqyrtuar sot protestat në Bullgari

Në lidhje me protestat antiqeveritare në Bullgari që po vazhdojnë tashmë disa muaj sot në orën 20.00 (orë bullgare) eurodeputetët do të shqyrtojnë rezolutën për Bullgarinë, e cila do të votohet më 8 tetor, transmetoi korrespondentja e BNR-së në..

05.10.20 19:10 |

Zyrat e partive në pushtet bëhen qëllim i protestave antiqeveritare

Kërkesat e protestuesve në Bullgari mbeten të pandryshuara – dorëheqje e qeverisë së Bojko Borisovit dhe e Kryeprokurorit, kabinet teknik dhe zgjedhje të ndershme. Mbrëmjen, gjatë protestës së radhës të 88 avokati Nikollaj Haxhigenov nga e..

05.10.20 10:06 |
Всички новини: днес | вчера