Eмисия новини
от часа
Godina e MPB-së në Sofje

Ministria e Punëve të Brendshme me pozitë të vet për kazusin “Selahattin Ürün”

Lidhur me disa publikime manipuluese për veprime të paligjshme të nëpunësve të drejtorisë “Migracioni” – për “dëbim” dhe “deportim” në Republikën e Turqisë të një shtetasi turk MPB-ja deklaron kategorikisht se ato nuk u përgjigjen së vërtetës,..

20.09.20 17:35 |

Optimizëm i matur për marrëdhëniet ekonomike bullgaro-turke në sfondin e Covid-19

Pandemia nga Covid-19 preku të gjithë ekonominë botërore, kurse milionë njerëz humbën punën e vet. Kriza çoi deri në ngushtimin e konsumit, deri në ndërprerjen e prodhimeve dhe deri në ndërprerjen e vargjeve tanimë të ndërtuara për furnizime...

16.09.20 09:58 |

Shtëpi të asgjësuara në fshatin Graniçar nga një zjarr i shpërthyer

Një zjarr i shpërthyer rreth orës 13.00 sot asgjësoi shtëpi në fshatin malor Graniçar afër kufirit me Turqinë. Stuhia e zjarrtë është përhapur për shkak të erës së fuqishme. Aktualisht zjarri është jashtë fshatit në drejtim të Turqisë. Po bëhen..

14.09.20 19:42 |
Ish-Kryeprokurori Sotir Cacarov

“Der Spiegel” akuzon Bullgarinë dhe Turqinë për një komplot 4 vjet më parë

Kryeministri Bojko Borisov dhe ish-Kryeprokurori Sotir Cacarov paskan biseduar me inteligjencën turke për ekstradimin e shtetasve turq në Ankara pas provës për grusht shteti kundër Presidentit Erdogan, pohon revista gjermane “Der Spiegel”...

14.09.20 17:29 |

Gjurma bullgare në mbishkrimet murale të manastirit Hora në Stamboll

Manastiri Hora* në Stamboll, i njohur me mbishkrimet e veta të papërsëritshme murale, mbase do të ndjekë fatin e kishës emblematike të Kostandinopojës “Shën Sofja”. Lajmi për kthimin e tij në xhami, përmes dekretit të presidentit turk Rexhep Tajip..

02.09.20 09:56 |

Bullgaria insiston BE-j të vazhdojë dialogun me Turqinë

Në Këshillim e Ministrave të Jashtëm të BE-së Bullgaria insistoi për shkallëzimin, rimëkëmbjen e besimit dhe të dialogut me Turqinë mbi tema si migracioni, garantimi i furnizimeve energjetike, infrastruktura, tregtia, ekonomia, luftimi i terrorizmit. Një..

13.07.20 16:48 |

Trafik intensiv drejt Greqisë, Turqisë, Rumanisë

I madh është  qarkullimi i automjeteve ndaj Greqisë në pikëkalimin “Kullata -Promahon”, informuan nga Policia Kufitare. Në pikat e kalimit kufitar me Greqinë “Ilinden”, “Makaza”, “Kapitan Petko Vojvoda” autoritetet greke bëjnë kontrollime..

19.06.20 09:43 |

Hiqet karantina për të gjithë që hyjnë në Greqi nga Bullgaria

Që nga dita e hënë, 15 qershori, Greqia hap kufirin e saj tokësor për qytetarët që hyjnë në vend nga Bullgaria dhe ata nuk do të vendosen në karantinë të detyrueshme. Hyrja përmes kufijve të tjerë të Greqisë – me Shqipërinë, Maqedoninë e..

13.06.20 14:01 |
Ministrja Angellkova

Bullgaria do të tërheqë turistë nga vendet me situatë analogjike epidemiologjike

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova diskutoi në bisedime telefonike dhe takime online daljen nga situata e krizës me përfaqësues të institucioneve dhe biznesit në Rumani, Greqi, Gjermani, Poloni, Çeki, Turqi, Izrael dhe nga vende të tjera. “..

11.06.20 20:08 |
Pikëkalimi

Turqia hapi trafikun për shtetas të huaj që udhëtojnë me vetura

Turqia hapi trafikun për shtetas të huaj që udhëtojnë me vetura, mikrobusë dhe autobusë. Trafiku në pikëkalimin Lesovo është intensiv në daljet nga Bullgaria, ndërsa në Kapitan Andreevo është normal. Në kufirin me Greqinë deri në 15.06.2020..

11.06.20 14:21 |
Всички новини: днес | вчера