Eмисия новини
от 19.00 часа

UNICEF raporton një mungesë serioze të aftësive bazë të punës dhe të shkrim-leximit digjital tek të rinjtë në Bullgari

Ne po jetojmë në kohë krize - shëndetësore, ushtarake, sociale, ekonomike, politike. Dhe ndërsa vaksinat, zgjedhjet dhe edukimi financiar mund të jenë zgjidhjet e problemeve tona sot, ka një krizë të heshtur dhe të dëmshme që ende pret zgjidhjen e..

02.08.22 07:10 |

Debutim i sopranos Sonja Jonçeva në Japoni nën drejtimin e Najden Todorov

Më 2 korrik në skenën e sallës prestigjioze “Bunka Kajkan” në Tokio do të debutojë sopranoja bullgare me famë botërore Sonja Jonçeva . Arie të operave nga Vinçenco Belini, Xhuzepe Verdi dhe Xhakomo Puçini do të tingëllojnë nën drejtimin e..

02.07.22 07:25 |

Presidenti Rumen Radev: Do të mbështesim fëmijët dhe familjet që ikin nga Ukraina

“Bullgaria do të mbështesë fëmijët dhe familjet që kërkojnë strehim nga konflikti ushtarak në Ukrainë”, tha Presidenti Rumen Radev në një takim me Përfaqësuesen e UNICEF-it për vendin tonë, Christina de Bruin. Ai vuri në dukje mundësitë që krijon vendi..

10.03.22 16:05 |
Sonja Jonçeva

Sonja Jonçeva është ambasadore kombëtare e UNICEF-it në Bullgari

Sopranoja me famë botërore Sonja Jonçeva u bë avokate për të drejtat e fëmijëve. Këngëtarja e talentuar e operës është ambasadorja e re kombëtare e vullnetit të mirë të UNICEF-it në Bullgari. “Unë jam rritur në Bullgari dhe kam një..

03.11.21 13:50 |
Zonjat Muita dhe Jotova

UNICEF po analizon problemet e dhunës mbi fëmijët në Bullgari

Dhuna ndaj fëmijëve dhe politikat e parandalimit u diskutuan në Sofje nga Nënpresidentja Ilijana Jotova dhe Përfaqësuesja e UNICEF në Bullgari Dr. Jane Muita. Dhuna në shkollë vazhdon të jetë një nga problemet kryesore me të cilat përballen..

14.05.21 10:55 |

Covid-19 stresoi dhe disiplinoi adoleshentët bullgarë

Në krahasim me situatën para Covid-19 adoleshentët bullgarë të moshës 15-19 vjeç kanë dy herë më shumë ankth; janë pesë herë më të mërzitur, ndiejnë 3 herë më shumë zemërim, 5 herë më shumë acarim, 4 herë më shumë nostalgji dhe trishtim, 4 herë më..

12.06.20 11:11 |

Na duhen njohuri për mediat digjitale, që të mos na manipulojnë lehtë

Mënyra e drejtë dhe e sigurt e përdorimit të medieve është një pjesë prej njohurive dhe aftësive digjitale, për të cilat ka nevojë çdo njeri në mënyrë që të jetë mjaft kritik ndaj informacionit dhe të mos bëhet pjesë e zinxhirit të përhapjes së..

06.06.20 06:50 |

“Bullgaria në skenën botërore” është theksi i sivjetshëm i “Ambasadorit për një ditë”

Sivjet Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Sofje përsëri është pjesë e nismës “Ambasador për një ditë” . Iniciativa filloi para tri vjetëve dhe organizohet nga përfaqësia diplomatike e Britanisë së Madhe tek ne. Konkursi për ese për nxënëset në moshë..

20.02.20 14:09 |

Bullgaria është në vend të 45-të për nga mirëqenia e fëmijëve

Raporti i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, UNICEF-it dhe komisionit EAT-Lancet i rendit 180 shtete në botë, duke pasur parasysh “mirëqenien” e fëmijëve me theks mbi shëndetësinë, arsimin, sigurimin e ushqimit dhe vdekshmëria e fëmijëve...

19.02.20 14:49 |

Në Bullgari vuajtja e fëmijëve pranohet si problem privat

Nën egjidën e UNICEF-it në Sofje mbahet një Forum Kombëtar “Me sy për të gjithë” kushtuar përfshirjes së fëmijëve dhe të të rinjve me aftësi të kufizuara. Shkak është përvjetori i 30-të i miratimit të Konventës së OKB-së për të drejtat e fëmijëve. Nga 5000..

20.11.19 11:06 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера