Eмисия новини
от 01.00 часа

Parlamenti miratoi një deklaratë në mbrojtje të bullgarëve nga rajoni i Bollgradit

Parlamenti miratoi me konsensus të plotë një deklaratë në mbrojtje të komunitetit bullgar në Ukrainë. Shkasi për këtë është reforma e filluar administrative-territoriale në Ukrainë, e cila e ndan rajonin e Bollgradit - qendra e natyrshme..

20.05.20 11:37 |
Ministrja Ekaterina Zaharieva

Bullgaria do që rajoni i Bollgradit të mbetet bullgar

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva bisedoi me homologun e saj ukrainas Dmitro Kuleba për planet e Kievit për reforme territoriale administrative të rajonit të Bollgradit. Në telefon Zaharieva kërkoi që Ukraina të rimendojë pozitën e vet..

19.05.20 19:51 |

Qeveria ndihmon bashkësitë bullgare përtej kufirit

Këshilli i Ministrave miratoi programin për përkrahjen e organizatave të bashkësive bullgare në Shqipëri, Kosovë, Ukrainë, Serbi, Moldavi dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut me ndërgjegje bullgare. Me mjete të buxhetit të shtetit në periudhën..

15.04.20 12:12 |

Qeveria diskuton përkrahjen e bashkësive bullgare jashtë shtetit

Në mbledhjen e rregullt javore që do të mbahet më 15 prill pritet që qeveria të diskutojë programin për përkrahjen e organizatave të bashkësive bullgare në Shqipëri, Kosovë, Ukrainë, Serbi, Maqedoninë e Veriut, Moldavi. Në rendin paraprak është i..

15.04.20 08:06 |

Deputetët ukrainas kërkojnë përvojën bullgare në luftimin e COVID-19

Bullgaria ndërmori masa të shpejta dhe të mira kundër përhapjes së COVID-19 në vend. Shpresojmë se do na lejoni që ta përdorim përvojën tuaj në luftimin e virusit edhe në vendin tonë, thuhet në një letër zyrtare dërguar Parlamentit bullgar nga Grupi i..

05.04.20 12:02 |

Bullgarët e vegjël në Ukrainë e presin pranverën me verore të qëndisura

Me dëshirë dhe me zell të madh bullgarët e vegjël punojnë simbolin e pranverës - veroret kuq e bardhë. Tradita të dhurojmë amulete të punuara bukur për shëndet ditën e parë të muajit mars është e gjallë mes bullgarëve pavarësisht se ku ndodhen ata..

01.03.20 09:25 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Këshilli për Bullgarët Jashtë Shtetit diskutoi situatën në Ukrainë dhe Shqipëri

Këshilli për Bullgarët Jashtë Shtetit pranë Nënpresidentes Ilijana Jotova shqyrtoi sinjalet e dhëna nga bashkësia bullgare në Ukrainë. Bullgarët janë të shqetësuar se nëpërmjet reformave të zhvilluara në Kiev rajonet e populluara me bullgarë do të..

11.02.20 12:30 |

Studentë me prejardhje bullgare nga 6 vende pa taksa studentore në Bullgari

Studentët nga diasporat bullgare në Shqipëri, Kosovë, Moldavi, Maqedoninë e Veriut, Ukrainë dhe Serbi nuk do të paguajnë taksa për studimin në shkollat e larta shtetërore bullgare. Ata do të marrin pa kusht edhe bursa nga 240 leva, përafërsisht 123 euro,..

24.01.20 10:07 |
Jens Stoltenberg

Turqia, Bullgaria, Rumania janë partnere të çmueshme për NATO-në

NATO-ja e konsideron Detin e Zi një regjion strategjik për veten dhe ka ndërmend të zgjerojë praninë e vet në të. Këtë e tha sekretari i përgjithshëm i NATO-së Jens Stoltenberg në një konferencë të përbashkët për shtypin me kryeministrin rumun Ljudovik..

10.01.20 10:16 |

Bullgaria siguron ndihmë flas për vendet e Ballkanit Perëndimor, për Ukrainën dhe Gjeorgjinë

Qeveria miratoi ndihmë falas financiare për zhvillimin e Serbisë, Maqedonisë së Veriut, Bonjë e Hercegovinës, Kosovës, Shqipërisë, Malit të Zi, Ukrainës dhe Gjeorgjisë. Shuma nga 1 milion euro është për realizimin e 35 projekteve në 8 vendet e..

18.12.19 18:27 |
Всички новини: днес | вчера