Eмисия новини
от 09.00 часа

Konferenca dyditore ndërkombëtare “Japonia dhe rruga drejt suksesit” filloi në Universitetin e Sofjes

Departamenti i Gjuhës Japoneze në Fakultetin e Filologjisë Klasike dhe Moderne në Universitetin e Sofjes do të paraqesë rrugën e suksesshme të Japonisë për popullarizimin e kulturës së saj tradicionale dhe bashkëkohore në të gjithë botën. Në..

06.03.21 11:03 |

Nëse dhe si do të festojnë studentët bullgarë këtë vit?

Të mira ose të këqija kujtimet nga vitet studentore lënë mbresa të qëndrueshme te secili prej nesh. Po kjo mund të thuhet edhe për festën studentore 8 dhjetorin. Data nuk u zgjodh rastësisht. Ajo është e lidhur me kremtimin e Ditës së Shën Shtatë..

08.12.20 06:10 |

Universiteti i Sofjes përparon në një klasifikim prestigjioz ndërkombëtar

Në klasifikimin e fundit të World Subject Rankings 2021 të Times Higher Education World University Rankings Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” u vendos në vendin 801- 1000 në shkencat inxhinierike, në shkencat biologjike dhe në ato..

29.10.20 12:36 |

Një gjitar gjigant nga parahistoria – nën kupolën e Universitetit të Sofjes

Gjatë vitit 1965 mësuesi nga qyteti Asenovgrad në lëndën e biologjisë Dimitër Kovaçev zbuloi me nxënësit e vet një skelet gjigant në rajonin e fshatit Ezerovo. Bëhet fjalë për deinotheriumin e ruajtur më mirë në botë, i cili sot ndodhet në Muzeun e..

14.07.20 09:56 |
Universiteti i Sofjes

Po testohen për koronavirus 200 studentë dhe pedagogë nga Universiteti i Sofjes

Rreth 200 studentë në degën e juridikut dhe pedagogë nga Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” janë testuar për Covid-19. Ata kanë pasur kontakt me anëtarin e drejtorisë së Partisë Socialiste Bullgare (BSP) Janaki Stoillov, i cili sot..

23.06.20 12:26 |
Universiteti i Sofjes

Njohje për Universitetin e Sofjes për kontaktin e studentëve me mjedisin e punës

Universiteti i Sofjes është ndër 25 universitetet më të mira sa i përket treguesit “Kontakt me mjedisin e punës” në klasifikimin për vitin 2020 të U-Multirank (Global Top 25 performer in Contact to Work Environment). Pozita e arritur nga..

12.06.20 10:07 |
Universiteti i Sofjes

Universiteti i Sofjes e përmirësoi vlerësimin e vet evropian

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” e përmirëson pozitën e vet në një prej klasifikimeve më të autoritetshme botërore të shkollave të larta QS World University. Universiteti i Sofjes është në grupin mes vendit të 600 dhe të 650. Para dy..

10.06.20 12:22 |

Studentët bullgarë të juridikut fituan një çmim prestigjioz ndërkombëtar

Skuadra e Fakultetit Juridik të Universitetit të Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” mori çmimin e madh dhe u radhit ndër skuadrat më të mira në botë në garën prestigjioze të së drejtës ndërkombëtare - Phillip C. Jessup. Studentët e Universitetit..

29.04.20 20:26 |

Studentë bullgarë morën medalje në olimpiadë matematikore

Në Olimpiadën e III-të të hapur matematikore për studentë në Ashhabad të Turkmenistanit, studentët nga Universiteti i Sofjes morën dy medalje të arta, një të argjendtë dhe tre të bronzta. Në klasifikimin e ekipeve studentët e Fakultetit të Matematikës dhe..

10.04.20 07:53 |
Universiteti i Sofjes

Dy universitete me emra të njëjtë rinovuan marrëveshjen e tyre për bashkëpunim

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” dhe universiteti me të njëjtin emër në Manastir të Maqedonisë së Veriut rinovuan marrëveshjen e tyre për bashkëpunim Dy rektorët, profesorët Anastas Gerxhikov dhe Sasho Korunovski nënshkruan një memorandum..

12.03.20 13:01 |
Всички новини: днес | вчера