Eмисия новини
от 05.00 часа
Universiteti i Sofjes

Dy universitete me emra të njëjtë rinovuan marrëveshjen e tyre për bashkëpunim

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” dhe universiteti me të njëjtin emër në Manastir të Maqedonisë së Veriut rinovuan marrëveshjen e tyre për bashkëpunim Dy rektorët, profesorët Anastas Gerxhikov dhe Sasho Korunovski nënshkruan një memorandum..

12.03.20 13:01 |
Godina e Universitetitit të Sofjes

Universiteti i Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” ua mori titullin “doctor honoris causa” katër vetave

Këshilli akademik i Universitetit të Sofjes “Shën Klementi i Ohrit" shpalli se ka marrë vendim t’ua marrë titullin e nderit “ doctor honoris causa ” Hans Frank, Bernhard Rust, Evdald Robert Valentin von Massow dhe Eduard Kohlrausch...

27.02.20 15:02 |
Universiteti i Sofjes

Po rinovohet kolokiumi ndërkombëtar mbi gjuhën dhe kulturën e vjetër bullgare

Që sot deri më 28 gusht në Universitetin e Sofjes “Shën Kliment Ohridski” po zhvillohet   kolokiumi i 7 ndërkombëtar mbi gjuhën dhe kulturën vjetër bullgare pas një ndërprerje 25 vjeçare. Në edicionin e 7 të sivjetshëm të kolokiumit do të marrin..

26.08.19 10:29 |

Kërkohet ndërrim i dokumenteve për prejardhje bullgare me certifikatë për zotërimin e gjuhës bullgare

Shumë nga kandidatët me prejardhje bullgare për shkollat e larta bullgare theksojnë se kanë probleme me gjuhën. Për këtë arsye Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrit” organizon kurse verore përgatitore, njoftoi profesoresha Svetozara Hallaçeva nga..

14.06.19 15:48 |
Rexhep Hoti, Magdalena Dimitrova dhe prof. Anton Panchev gjatë promovimit të librit në Universitetin e Sofjes.

“Ndëshkimi i Kujtimeve” i Rexhep Hotit u promovua në gjuhën bullgare

“Jam i befasuar me praninë e shqipes në këtë universitet, me studentët dhe profesorët të cilët me kaq përkushtim i thellojnë studimet mbi albanologjinë dhe kulturën shqiptare në përgjithësi. Përkthimi i veprës sime ‘Ndëshkimi i Kujtimeve’, nuk..

11.04.19 11:54 |

87 për qind e bullgarëve të rinj e shohin të ardhmen e tyre në Bullgari

87 për qind e bullgarëve të moshës nga 17 deri në 35 vjeç e shohin të ardhmen e tyre në Bullgari, tregojnë të dhënat e një studimi, që është pjesë e projektit të Universitetit të Sofjes “Shën Klementi i Ohrit” “E ardhmja jote është këtu. Suksesi është në..

08.04.19 19:14 |
Prof. dr. Ali Jashari ia dorëzoi prof. Asenova Diplomën “Medalje e artë” të Universitetit “Fan S. Noli”

Prof. Petja Asenova u nderua me medaljen e artë të Universitetit të Korçës për institucionalizimin e shqipes në Bullgari

Me rastin e 75-përvjetorit të lindjes së prof. Petja Asenova Katedra e Ballkanistikës e Universitetit të Sofjes organizoi prezantimin e librit “Gjuhësia ballkanike sot”. Botimi është një shenje respekti ndaj arritjeve të saj shkencore e pedagogjike dhe..

15.03.17 13:34 |
Всички новини: днес | вчера