Eмисия новини
от часа
Sofja para Çlirimit. Në mes – kisha “Shën Sofija”

Si Sofja u shpëtua nga zhdukja para 143 vjetëve

143 vjet më parë në prag të 4 janarit në kohën e Luftës Ruso Turke (1877-1878) Sofja ishte e kërcënuar të bëhej shkrumb e hi ndërsa popullsia e saj të masakrohej. Sidoqoftë një faktor i paparashikuar ndihmoi që kjo të parandalohet dhe qyteti të..

04.01.21 07:35 |

Ka për t’u zhvilluar mbrëmja e 109 e protestave antiqeveritare

Protestuesit që kërkojnë dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit sot mblidhen në demonstratën e radhës për herën e 109. Sipas njërit prej protestuesve vetëm dorëheqjet e kërkuara nuk do të ndryshojnë situatën, është i domosdoshëm ndryshim i..

25.10.20 10:46 |

Dita e 97 e protestave

Për sonte u caktua mbrëmja e 97 e protestave. Gjatë protestës tradicionale dje, ditën e 96 të pakënaqësisë popullore, protestuesit bllokuan për një kohë të shkurtër Urën e Shqiponjave. Udhëheqësit e protestës njoftuan se ditën e premte..

13.10.20 10:46 |

Miting koncert në Urën e Shqiponjave organizojnë protestuesit

Një miting koncert nën moton “E ardhme për Bullgarinë – e ardhme për të rinjtë” u organizua në udhëkryqin e Urës së Shqiponjave të cilën çdo mbrëmje protestuesit okupojnë. “Qëllimi është të tregojmë përmasat dhe gatishmërinë e njerëzve të mbrojnë..

27.09.20 17:23 |

Ditën e 62-të të protestave

Ditën e 62-të të protestave në Sofje me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit pjesëmarrësit në kampin e tendave do të mblidhen para Drejtorisë së 2-të Rajonale Policore për të zhvilluar aksionin “Le të rithehemi sendet nga kampi i..

08.09.20 09:03 |

Policia hoqi bllokadat në rrugët kryesore në vend

Me një aksion në tërë vendin pas orës 4 të mëngjesit policia hoqi pa dhunë bllokadat në udhëkryqet në Sofje, Varna, Plovdiv dhe afër Stara Zagorës. Një pjesë e protestuesve deklaruan para BNR-së se do të bllokojnë përsëri udhëkryqet kryesore dhe se..

07.08.20 09:59 |

Deri te protestuesit në Urën e Shqiponjave lejohet të hyjnë vetëm automjete me ujë dhe ushqim

Sipas policisë protesta e Organizatës “Sistemi na vret” në Bankja u shpall në bashki. Autobusi u ndalua për të saktësuar se ku do të shkojë. Këtë e njoftoi në një brifing të jashtëzakonshëm komisari Toni Todorov, zëvendës shef i degës “Policia e..

02.08.20 15:38 |

Trafiku përreth Universitetit të Sofjes u ndalua

Ditën e 24 të protestave antiqeveritare në Sofje përfundoi me mbylljen e një udhëkryqi tjetër. Që nga dje në mbrëmje lëvizja rreth Universitetit të Sofjes u bllokua nga tenda të protestuesve kundër qeverisë. Në vend ka vetura të policisë të cilët e..

02.08.20 15:22 |

Mbushen 30 vjet nga mitingu më i madh në Bullgari

Më 7 qershor para 30 vitesh, një milion bullgarë u mblodhën në një miting paraelektoral te “Ura e Shqiponjave”. Moria e njerëzve që u mblodhën mbushi hapësirën përreth urës. Ky ishte mitingu i fundit paraelektoral i Bashkimit të Forcave Demokratike –..

07.06.20 11:47 |
Всички новини: днес | вчера