Eмисия новини
от часа
Ish-Kryeministri Borisov

Arrestimi i ish-kryeministrit Bojko Borisov është i paligjshëm, vendosi gjykata

Arrestimi i ish-kryeministrit Bojko Borisov është i paligjshëm. Kështu ka vendosur Gjykata e Shkallës së Parë të Qarkut të Sofjes dhe vendimi mund të apelohet. Më 17 mars, kreu i GERB dhe ish-kryeministri Bojko Borisov u ndalua për 24 orë pa..

14.04.22 17:38 |

Prokuroria kërkoi që të merret në pyetje Vasill Bozhkov nga Dubai

Prokuroria e Qytetit të Sofjes ka shpallur dëshirën e saj për të marrë në pyetje si dëshmitar përmes videokonferencës biznesmenin Vasill Bozhkov , i cili fshihet në Dubai. Për këtë qëllim, ajo do të dërgojë një kërkesë për ndihmë juridike në Emiratet..

25.03.22 16:21 |

Gjykata e Lartë Administrative shpalli të pavlefshme disa nga sanksionet sipas ligjit “Magnitski”

Pjesë të listës bullgare të kompanive të sanksionuara sipas ligjit global të SHBA "Magnitski" janë të pavlefshme, vendosi Gjykata e Lartë Administrative. Arsyeja është se nuk ka asnjë ligj bullgar për sanksionet që rrjedhin nga ligji amerikan dhe..

03.02.22 19:12 |

Komisioni Kundër Korrupsionit kërkoi konfiskimin e një pronësie për 18.3 mln leva të marra në mënyrë të paligjshme

Komisioni Kundër Korrupsionit vendosi të ngrejë padi në gjykatë për konfiskimin në favor të shtetit të një prone të fituar në mënyrë të paligjshme me vlerë 18.3 milionë leva. Çmimi gjithashtu përfshin 18 pasuri të paluajtshme dhe tetë automjete..

18.08.21 12:16 |

Një oficer i lartë policie është akuzuar për trafikim sendesh të vlershme kulturore

Drejtori i Sektorit të Vlerave Kulturore-Historike në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë Kombëtare, Angell Papalezov, është akuzuar zyrtarisht për pjesëmarrje në një grup të organizuar kriminal për trafikim të sendeve të vlershme kulturore. Kreu..

07.06.21 13:59 |

Reagimet në Bullgari pas sanksioneve të SHBA-së

Një ditë pasi Shtetet e Bashkuara vendosën sanksione sipas Ligjit “Magnitski” mbi disa persona me ndikim në Bullgari, bosi i bixhozit i cili aktualisht gjendet në Dubai, Vasill Bozhkov , tha se ai ka qenë "i vetmi që u bëri sinjal zyrtarisht..

03.06.21 19:27 |

Prokuroria ka premtuar veprime kundër personave të sanksionuar nga SHBA-ja

Zyra e Prokurorisë njoftoi se do të marrë masa kundër të gjitha personave të sanksionuar nga SHBA-ja. Prokuroria e shtetit njoftoi se edhe para vendosjes së sanksioneve sipas ligjit global "Magnitski", ishin sjellë në gjykatë Petër Harallampiev dhe..

03.06.21 16:07 |
Toma Bikov

GERB: Qeveria teknike e kthen oligarkinë nga jashtë në pushtet

Sipas Nënkryetarit të GERB Tomisllav Donçev, nëdrrimi i figurave kryesore në Agjencinë Doganore dhe në Agjencinë e të Ardhurave është një përpjekje për të kontrolluar aparatin shtetëror. Sipas ish-deputetit nga partia GERB Toma Bikov ka lidhje..

14.05.21 16:46 |
Vasill Bozhkov

Vasill Bozhkov do të kandidojë për deputet, në qoftë se partia e tij merr vendim për këtë

“Madje të mos arrijmë të regjistrohemi brenda afatit do të gjejmë mënyra që të marrim pjesë në zgjedhje” – deklaroi në një intervistë për BNR nga Dubai afaristi Vasill Bozhkov – themeluesi i partisë “Vera Bullgare”, kundër të cilit janë ngritur 19..

31.01.21 15:07 |

Prokuroria konfiskoi mbi 1400 piktura nga shtëpia e afaristit Vasill Bozhkov, i cili fshihet në Dubai

Prokuroria konfiskoi 1418 piktura dhe 45 grafika nga banesa e afaristit Vasill Bozhkov, i cili fshihet në Dubai, bëri të ditur sajti i Prokurorisë. Ndër veprat e artit ka edhe të tilla të krijuesve të njohur bullgar, si Vlladimir Dimitrov –..

18.01.21 17:59 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна