Anija " Vera Su " iu shit të vetmit kërkues

Një kompani tregtare ka blerë anijen “Vera Su” në ankandin e katërt të organizuar për shitjen e saj ditën e sotme. Kompania fituese ishte e vetmja që paraqiti një ofertë për pjesëmarrje. Anija u ble me çmimin e ankandit të shpallur më parë prej 276,000..

20.12.22 19:51 |

Askush nuk ka shfaqur interes për blerjen e “Vera Su”, anija po del sërish në ankand

Anija “Vera Su”, e cila rreth një vit më parë u rrëzua në zonën e “Jajllata”, del sërish në ankand me çmim më të ulët, pasi sot nuk u shfaq asnjë ofertues për ta blerë. Kështu ka thënë kapiteni Valentin Ençev, drejtor i “Administratës Detare” në..

28.09.22 15:24 |

Dënim me kusht për kapitenin e anijes "Vera Su"

Kapiteni i anijes “Vera SU”, e cila ishte bllokuar pranë shkëmbinjve të Kamen Brjag, është dënuar me kusht. Ai u dënua me “burgim” për tre vjet. Ekzekutimi i dënimit shtyhet për një periudhë 5-vjeçare dhe i pandehuri 59-vjeçar do të duhet të..

14.02.22 16:06 |

Presidenti dekoroi pjesëmarrësit në operacionin e tërheqjes së anijes "Vera Su"

Pjesëmarrësit në tërheqjen e anijes “Vera Su” të bllokuar në afërsi të Kamen Brjag, të cilët parandaluan katastrofën e mundshme ekologjike në Detin e Zi, u dekoruan nga Kreu i Shtetit Rumen Radev me Distinktivin e Nderit të Institucionit..

04.11.21 16:09 |

Ministri i Transportit: Pronari i anijes ka synuar të fundosë “Vera Su”

Shpenzimet e operacionit shpëtimtar të anijes “Vera Su” të ngecur në shkëmbinjtë e Kamen Brjag do të paguhen nga siguruesi. Në rast të kundërt, Bullgaria do të ngrejë padi. Këtë e bëri të ditur Ministri i Transportit Hristo Aleksiev në një..

26.10.21 18:45 |

Anija e bllokuar me një ngarkesë të rrezikshme u tërhoq nga bregu bullgar

Në ditën e 36-të të ngecjes së anijes “Vers Su” pranë zonës së mbrojtur “Jajllata”, ajo u tërhoq me sukses nga shkëmbinjtë pranë Kamen Brjag. Aksioni zgjati më shumë se 7 orë me pjesëmarrjen e 3 rimorkiatorëve. Anija drejtohet në portin e Varnës. E..

26.10.21 09:46 |
Anija e ngecur

Kapitenët bullgarë në mbrojtje të kolegëve të tyre nga anija "Vera Su"

Shoqata Bullgare e Kapitenëve të Detit po kërkon lirimin e kapitenit dhe ndihmësit të dytë të anijes "Vera Su", dhe vendosjen e tyre nën arrest shtëpiak. Arsyeja është vendimi i Gjykatës së Rrethit të Dobriçit për të vendosur masën më të rëndë..

11.10.21 11:31 |

Kapiteni dhe ndihmësi i kapitenit të anijes së shkatërruar "Vera Su" u akuzuan

Kapiteni dhe ndihmësi i kapitenit të “Vera Su” janë akuzuar për shkaktimin e dëmeve të konsiderueshme në pronë të huaj dhe rrezikimin e jetës së të tjerëve. Dënimi për këtë është 5 deri në 15 vjet burg. Akuzat kundër kapitenit dhe ndihmësit të..

08.10.21 13:35 |

Detarët e "Vera Su" u evakuuan

I gjithë ekuipazhi i anijes “Vera Su”, e cila ishte bllokuar 17 ditë më parë në cekët e zonës së mbrojtur "Jajllata", u evakuua. Ekuipazhi prej 9 anëtarësh do të karantinohet në qytetin Kavarna dhe do t’u nënshtrohet ekzaminimeve mjekësore, transmetoi..

06.10.21 19:15 |

17 ditë më vonë - ekuipazhi i “Vera SU” ende nuk është marrë në pyetje

Gjendja e pjesshme e jashtëzakonshme në territorin e zonës së mbrojtur "Jajllata" në bregdetin e Detit të Zi zgjatet me një muaj. Urdhri për këtë është në lidhje me krizën rreth anijes ngarkuese të bllokuar 17 ditë më parë dhe masave për të..

06.10.21 16:12 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна