Eмисия новини
от 19.00 часа

Në ditët e Pashkës në krahinën e qytetit Vidin i nderojnë të vdekurit me valle përkujtimore

Këmbët ecin rëndë, të bllokuar në ritmin e bezdisshëm të motiveve të cilët rëndojnë, ngjeshin. Rreth zjarrit, të kapur dorë më dorë, burra dhe gra luajnë valle, kurse të vdekurit janë të pranishëm krahas me të gjallët në ditën e dytë nga Ringjallja. Që..

29.04.19 10:05 |
Pallati mesjetar “Gjysha Vida” në bregun e lumit Danub

Vidin – një përrallë shumëshekullore

Në krahinën veriperëndimore të Bullgarisë, afër lumit Danub, ndodhet qyteti Vidin, afër të cilit që prej shumë shekujsh kalojnë rrugët më të rëndësishme evropiane. Jo larg qytetit të sotëm janë zbuluar vendbanime të lashta trake, por mbeturinat më të vjetra..

03.02.12 14:51 |
Pamje nga Pallati mesjetar Gjysha Vida në qytetin buzë lumit Danub Vidin

Takime në valët e Radio Bullgarisë

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Obshtestvo/audio01_alb_02_06_10.mp3 Kësaj here në programin Takime në valët e Radio Bullgarisë ju ftojmë të bëjmë së bashku një shëtitje nëpër historinë e qytetit Vidin që ndodhet pranë lumit Danub, në Bullgarinë..

03.06.10 10:30 |
Всички новини: днес | вчера