Eмисия новини
от 14.00 часа

Festival veror në malin Vitosha pranë Sofjes

Edicioni i 7 i Festivalit Veror Vitosha ditën e shtune, më 10 korrik, do të kënaqë mijëra adhurues të malit dhe sporteve. Ngjarja fillon në orën 11.00 para dite në lëndinën përpara shtëpisë turistike Momina Skalla në malin afër Sofjes - Vitosha...

10.07.21 09:05 |

A do të shpëtojë mali Vitosha nga ndotja me kanoçe alumini?

Një pjesë nga shtëpitë e pushimit në malin Vitosha, mali i cili është në një afërsi të drejtpërdrejtë me kryeqytetin tonë, do të pajisen me makina të specializuara për kompresimin e kanoçeve prej alumini në kuadrin e iniciativës së “ Klubit Malor..

22.06.21 07:00 |

Po instalojnë rafte biçikletash në autobusë

Adhuruesit e çiklizmit malor në Sofje tanimë mund të arrijnë më shpejt dhe më lirë deri në rrugët e çiklizmit në malin Vitosha. Kjo po bëhet e mundur pasi gjatë muajit të ardhshëm 5 autobusëve në të dyja linjat e transportit urban, të cilat çojnë..

25.04.21 08:10 |
Dojçin Bojanov

Alpinisti Dojçin Bojanov prezantoi librin e tij “Vitosha -udhëzues për sport dhe turizëm”

Pas ngjitjeve të shumta në malet më të larta në Tokë dhe arritjes deri tek disa nga majat e pa pushtuara deri në këtë moment në Karakorum dhe Antarktidë, alpinisti bullgar Dojçin Bojanov ia përkushtoi  kohën e tij një mali më të afërt dhe të njohur..

07.03.21 07:10 |
Bojan Petrov

Filloi ngjitja në malin Vitosha për nder të alpinistit Bojan Petrov

Sot në malin Vitosha afër Sofjes zhvillohet ngjitja e krahinës “Kopitoto” në shtegun e dashur të alpinistit të madh bullgar Bojan Petrov . Për shkak të epidemisë së koronavirusit eventi nuk është me start të përbashkët për të gjithë, por fillon..

03.10.20 13:13 |

Diplomatë u përfshin në xhiron 100 kilometra të malit Vitosha

Edicioni i 37-të i xhiros 100 kilometra të malit Vitosha mblodhi më se 580 vrapues, transmetoibgathletic.com.Ndër pjesëmarrësit kishte përfaqësues të 22 vendeve duke përfshirë edhe diplomatë të akredituar në Bullgari. Fitues te meshkujt u bë Ivajllo..

27.07.20 09:42 |
Vitosha

Festa Verore Vitosha mbledh adhuruesit e malit

Megjithë shirat e dendura edicioni i gjashtë i Festës Verore Vitosha mblodhi në një vend adhuruesit e sportit dhe malit. Më se 200 veta morën pjesë në garat e vrapimit malor dhe çiklizmit malor.

19.07.20 14:42 |

Mali afër Sofjes bëhet gjithnjë e më tërheqës për turistët

Në kalendarin e Sofjes të këtij viti ka 100 ngjarje sportive, 20 prej tyre do të zhvillohen në territorin e Parkut natyror “Vitosha”. Për këtë qëllim Bashkia e Kryeqytetit fillon rinovimin e infrastrukturës turistike në mal. Do të rimëkëmbet strehimi..

13.06.20 06:15 |

Vrapuesit përsëri mund të marrin pjesë në Run Around të Clock në Vitosha

Κëtë të shtunë, më 13 qershor, në malin Vitosha në afërsi të Sofjes do të zhvillohet ultramaratona e parë në Bullgari pas fundit të gjendjes së jashtëzakonshme – Run Around të Clock. Starti është në orën 10.00 në fshatin Klladnica. Çdo një..

12.06.20 16:45 |
Pirin Gallov

Vrapuesit po përgatiten për “Run around the clock” në malin Vitosha

Shumë energji grumbulluan adhuruesit e sportit në kohën e gjendjes së jashtëzakonshme në Bullgari. Pas heqjes së ndalesës për ushtrimin e sporteve individuale në ambiente të hapura, fansat e maratonës presin me padurim çastin, kur do të hiqet dhe..

05.05.20 11:23 |
Всички новини: днес | вчера