Eмисия новини
от часа
Dr. Erik Evtimov

Dr. Erik Evtimov – një specialist i së drejtës evropiane në kërkim të rrënjëve bullgare

Pasuria e një njeriu fshihet në gjërat e vogla – fjalët, kujtimet, shija e reçelit të gjyshes. Pasuria e një populli është lidhja midis brezave, kujtesa dhe respekti në rrugën drejt një bote më të mirë, me të cilën të krenohemi. Kështu e..

31.10.22 07:15 |

Festa e fëmijëve vazhdon me “Panairin e Fëmijëve” para Teatrit Popullor “Ivan Vazov”

Buzëqeshjet, argëtimet dhe surprizat e fëmijëve me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve vazhdojnë edhe sot, më 4 qershor, në Sofje. Fondacioni “Iziart” organizon “Panairin e Fëmijëve” në lulishten përballë Teatrit Popullor “Ivan Vazov” dhe..

04.06.22 08:05 |

Ekspozita kushtuar 140 vjetorit të lindjes së Vlladimir Dimitrov-Mjeshtrit

Ekspozita “Imazhi i Mjeshtrit” kushtuar 140-vjetorit të lindjes së klasikut të artit bullgar Vlladimir Dimitrov-Mjeshtri (1882-1960) do të hapet në orën 18.00 të 19 majit në Galerinë Kombëtare “Kuadrati 500”. Në ngjarje do të marrin pjesë..

19.05.22 06:05 |
Autoportret

Vlladimir Dimitrov-Mjeshtri: “Që të jemi mirë, duhet të jemi më bujarë njëri ndaj tjetrit“

1 shkurti është dita e lindjes e njërit prej figurave më të rëndësishme në artin bullgar – Vlladimir Dimitrov-Mjeshtri, i cili ka lindur më 1 shkurt 1882 dhe ka vdekur më 29 shtator 1960. Ditëlindja e tij shënohet dhe festohet si një festë e..

01.02.19 14:43 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна