Eмисия новини
от 23.00 часа

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut shqyrtuan mundësitë për bashkëpunim

Bashkëpunimi aktual midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut ishte në qendër të vëmendjes në takimin midis ambasadorit bullgar në Shkup Angell Angellov dhe përfaqësuesit të posaçëm të qeverisë së Maqedonisë së Veriut Vllado Buçkovski, takim ky i..

01.03.21 15:03 |
Kryeministri maqedonas Zoran Zaev

Zoran Zaev: Zgjedhjet në Bullgari nuk duhet ta pengojnë zgjidhjen e kundërshtimeve

“Çështjet dypalëshe nuk duhet të pengojnë procesin e eurointegrimit” – deklaroi Kryeministri maqedonas Zoran Zaev në një intervistë për agjencinë MIA. Ai ka theksuar se Maqedonia e Veriut nuk krijon konflikt me Bullgarinë, por dialog dhe “siguri..

03.01.21 16:33 |

Borisov ndaj Buçkovskit: Brezat nuk do të na falin se nuk kemi gjetur kompromis

"Gjithmonë kam besuar se vendimet mund të gjenden në tryezën e bisedimeve. Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të falin as Bullgarinë, as Republikën e Maqedonisë së Veriut se nuk kemi gjetur kompromis, i cili të na japë perspektivë." Këtë e..

10.12.20 17:55 |
Vllado Buçkovski

Vllado Buçkovski: Mund të gjejmë zgjidhje për historinë tonë të përbashkët

Bisedimet midis Shkupit dhe Sofjes për heqjen e vetos bullgare mbi hapjen e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE vazhdojnë. Në një intervistë për RKB përfaqësuesi i ri special i Maqedonisë së Veriut për Bullgarinë Vllado..

05.12.20 13:06 |
Всички новини: днес | вчера