Eмисия новини
от 01.00 часа

Doktori Venelin Todorov: Shkenca në një nivel botëror mund të bëhet dhe në Bullgari

Ai është një shkencëtar i ri i suksesshëm, i cili zgjedh të zhytet në thellësitë e universit në tokën e tij të lindjes-në Bullgari. Dhe është i vlerësuar për punën e tij. Kjo është historia e vërtetë jetike e doktorit Venelin Todorov . Banuesi..

30.10.21 13:25 |

Venelin Todorov nga Akademia Bullgare e Shkencave është mbajtës i çmimit “Xhon Atanasov”

Në një ceremoni Presidenti Rumen Radev u dorëzoi çmimet “Xhon Atanasov” mbajtësve të sivjetshëm. Mbajtës i çmimit të madh “Xhon Atanasov” për vitin 2021 u bë Dr. Venelin Todorov – doktor i matematikës nga Instituti i Teknologjive të Informacionit..

04.10.21 19:29 |
Dr. Zllatko Minev

Një shkencëtar i ri bullgar nga Yale mori çmimin “John Atanasoff” për vitin 2020

Për të tretën herë me radhë Presidenti Rumen Radev ua dorëzoi çmimin laureatëve të iniciativës presidenciale “Çmimi “John Atanasoff” (shpikës me famë botërore me prejardhje bullgare që është krijuesi i kompjuterit të parë elektronik..

05.10.20 17:49 |

Dekoratat “Xhon Atanasov” 2019 – një kod i hapur për përparim në shkencë

Gjatë muajit tetor është data e lindjes e Xhon Atanasovit – bullgari i cili ka punuar në fushën e matematikës, fizikës dhe shkencave të inxhinierisë në Shtetet e Bashkuara, të cilin e quajmë “babanë e kompjuterit elektronik”. Në emër të tij tek ne..

09.10.19 16:51 |

Dorëzuan çmimin vjetor “John Atanasoff”

Svilen Kënev është mbajtësi i çmimit të madh “John Atanasoff” për vitin 2019, i cili u dorëzua nga Presidenti Rumen Radev. Kënev është 31 vjeçar, është doktor i shkencave dhe ka dhjetëra publikime, të cituara mbi 500 herë në të gjitha revistat e..

07.10.19 19:01 |
Всички новини: днес | вчера