Eмисия новини
от 21.00 часа

53 për qind e bullgarëve janë fetarë, por 58 për qind besojnë në Zot

53 për qind e bullgarëve deklarojnë se janë fetarë. Gati një e treta (29 për qind) nuk e perceptojnë veten si njerëz fetarë dhe 9 për qind janë ateistë. 10 për qind e tjerë nuk kanë përgjigje të pyetjes. Këtë e tregon një sondazh i qëndrimeve fetare..

20.03.23 17:52 |

E Diela e të Lidhurit të Djathit kujton kuptimin e faljes dhe dashurinë e pafund të Krishtit

E diela pas të Lidhurit të Mishit është dita e fundit në të cilën kushdo që vendos të ndjekë Kreshmën e Madhe sipas kalendarit ortodoks shijon bulmetrat, peshkun dhe vezët. Prandaj, të Dielën e të Lidhurit të Djathit, para se të vazhdohet me..

26.02.23 06:05 |

Më 1 shkurt Kisha Ortodokse nderon Dëshmorin e Shenjtë Trifon

Kisha Ortodokse Bullgare më 1 shkurt nderon kujtimin e Dëshmorit të Shenjtë Trifon, i cili është një nga shenjtorët shërues më të famshëm. “Duke qenë se ishte besimtar shumë i fortë qysh në fëmijëri, Zoti i dha hirin dhe dhuntinë e mrekullive, që me..

01.02.23 10:32 |

Luftë, gaz, agresion - fjalët që dominuan gjatë vitit 2022

Luftë, paqe, frikë, përulësi, ndjeshmëri, dashuri janë fjalët që ishin më shpesh në mendjet dhe fjalorin e njerëzve gjatë vitit 2022 që po kalon. Empatia, dashuria dhe përulësia janë virtyte që na formojnë si njerëz dhe si shoqëri, dhe këtë vit ne..

27.12.22 10:25 |

Lindja e Krishtit inspiron shpresë për paqe dhe mirëkuptim

“Lavdi Zotit në qiell, paqe në tokë, mirësi mes njerëzve”. Për më shumë se 2000 vjet, këto fjalë lavdëruese engjëllore tingëllojnë në të gjitha kishat e krishtera për të mburrur Lindjen e Krishtit si një festë shprese dhe besimi në fuqinë..

24.12.22 18:05 |

Në familjen e krishterë fëmijët edukohen në dashuri ndaj Zotit

Për kishën tonë ortodokse, familja e krishterë është një tempull i vogël ku, nëpërmjet sakramentit të martesës, bekohet ngjizja, edukimi dhe mësimi i fëmijëve në fenë ortodokse. Në këtë familje të kishtare, burri dhe gruaja janë një e tërë dhe..

21.11.22 06:15 |

Amaneti i Shën Joan Rillski është rruga drejt bashkimit të bullgarëve

Në prag të festës së mbrojtësit qiellor të Bullgarisë, Shën Joan të Rilës, qindra të krishterë ortodoksë i drejtohen manastirit të themeluar prej tij në zemër të malit Rila për një vigjilje gjithë natën. Manastiri i Rilës ruan lipsanet e..

19.10.22 08:42 |

Shpërfytyrimi i Krishtit - festa më e nderuar e krishtere

Më 6 gusht Kisha Ortodokse Bullgare kremton një nga festat më të ndritshme – Shpërfytyrimi (Metamorfoza) e Krishtit. Në këtë ditë shënohet një ngjarje e rëndësishme ungjillore, që konfirmon origjinën hyjnore të Zotit Jezu Krisht. Festa u..

06.08.22 08:20 |
Shën Profet Ilia

Më 20 korrik respektojmë Profetin e Shenjtë Ilia

Më 20 korrik Kisha Ortodokse nderon kujtimin e Profetit të Shenjtë Ilia - një nga njerëzit më të drejtë të Dhiatës së Vjetër dhe një predikues i besimit të vërtetë në një Zot. Ai ishte një vendas i qytetit Tesvia në Palestinë dhe jetoi rreth vitit..

20.07.22 11:32 |
Kalina Miteva

Infermierja Kalina Miteva: Puna jonë kërkon të jemi të mëshirshëm

Festat e ndritshme të krishtera janë një kohë që shumë e shohin si një pushim të shkurtër. Ky nuk është rasti për personat e punësuar në institucionet mjekësore, të cilëve më shumë se një herë u është dashur të kryejnë detyra të rënda gjatë festave..

23.04.22 09:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна