Eмисия новини
от часа

Dezinfektimi i kufirit pasuron kompanitë private në kushte të paqarta

Dhjetëra miliona leva kanë rrjedhur tek kompanitë private që kryejnë dezinfektim dhe kontroll sanitar në pikat kufitare me Turqinë. Kjo u konfirmua në mbledhjen e sotme të komisionit të përkohshëm për rishikimin e menaxhimeve të mëparshme, bëri të..

31.08.21 18:41 |
Ivan Maxharov

Ministri i Shëndetësisë u takua me mjekët protestues nga "Porogov"

Përfaqësuesit e mjekëve protestues nga Spitali i Urgjencës “Pirogov” u takuan me Ministrin e Shëndetësisë, Dr. Stojço Kacarov, duke u përpjekur për të gjetur një mënyrë për të dalë nga tensioni për shkak të shkarkimit të profesorit Asen Balltov nga..

21.07.21 18:09 |

Protestë për pushimin nga puna të drejtorit të spitalit më të madh të urgjencës në Bullgari "Pirogov"

Mjekët nga “Pirogov” bllokuan bulevardin “Car Boris III” në Sofje. Ata protestuan në mbështetje të Prof. Asen Balltov, i cili u hoq nga posti i drejtorit . Kreu i spitalit më të madh të urgjencës në vend është akuzuar për shkelje financiare pas një..

15.07.21 15:14 |
Prof. Asen Balltov

Drejtori i "Pirogov" u pushua nga puna për shkak të shkeljeve financiare

Inspektimi në spitalin më të madh në vendin tonë "Pirogov" ka konstatuar marrjen e shumave të pajustifikueshme me vlerë prej mbi 1 milion levash, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Për shkak të shkeljes së rëndë sipas Ligjit për Ndërmarrjet Publike,..

14.07.21 17:42 |
Godina e spitalit

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë doli në mbështetje të spitaleve

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë doli me një pozitë në mbështetje të spitaleve të inspektuara nga Fondi Kombëtare i Sigurimeve Shëndetësore. Në të theksohet se spitalet e përfshira në trajtimin e pacientëve me Covid-19 janë të detyruar të kthejnë..

13.07.21 19:45 |

Po shqyrtohet një regjim i ri për transplantimin e organeve

Agjencia e Mbikëqyrjes Mjekësore propozon krijimin e këshillave ekspertë për vlerësimin dhe renditjen e kandidatëve për transplantim, tha drejtori ekzekutiv i institucionit Dr. Georgi Hristov në programin "Horizont" të Radios Kombëtare Bullgare...

21.06.21 10:26 |

Po rriten krimet kibernetike

Gjatë vitit 2020 janë regjistruar 2100 kiber-incidente në hapësirën bullgare të internetit, vë në dukje Agjencia Shtetërore “Administrimi Elektronik”. Kjo përbën rritje me 9% në krahasim me vitin 2019. Më e madhe është përqindja e mashtrimeve –..

27.01.21 15:37 |

10 të arrestuar për shkak të shantazhit seksual të fëmijëve

10 veta janë ndaluar nga Drejtoria e Përgjithshme për Luftimin e Kriminalitetit të Organizuar për shkak të abuzimeve dhe shantazhit seksual të fëmijëve në internet. Gjatë aksionit janë sekuestruar shumë fotografi dhe materiale video. Në to ka të..

31.05.19 11:25 |

Një biznesmen i madh mbetet në paraburgim për shkak të shpërdorimeve me para evropiane

Gjykata e specializuar la në paraburgim afaristin Minju Stajkov, i cili ka biznes të madh për prodhimin e alkoolit. Ai është i akuzuar se ka drejtuar dhe ka marrë pjesë në një grup të organizuar kriminal prej 8 vetave për prodhimin e cigareve dhe..

07.05.19 19:15 |
Всички новини: днес | вчера