Eмисия новини
от 05.00 часа
Rumena vojvoda

Fshati kufitar Gyeshevo organizon Mbrëmjen tradicionale të Kaçakëve

Fshati kufitar Gyeshevo mbledh banorët dhe mysafirët për Mbrëmjen tradicionale të Kaçakëve, kushtuar Vojvodës Rumena dhe kremtes së Profetit Ilija sipas stilit të vjetër. Sipas studimeve historike, Vojvoda Rumena lindi në fshat në vitin 1829..

30.07.22 08:25 |

Në majën Okollçica, bullgarët nga mbarë vendi nderuan kujtimin e Botevit

Pak ishin të gatshëm të jеpnin gjithçka në emër të idealit të tyre. Kështu tha Kryeministri Kirill Petkov, i cili mori pjesë në adhurimin në majën Okollçica kushtuar Ditës së poetit revolucionar Hristo Botev. Në fjalinë e tij mbajtur jo shumë..

02.06.22 13:46 |
Kisha „Shën e Diela“

Lipsanet e Shenjtorëve Kirill dhe Metodij priten në Sofje më 23 maj

Lipsanet e Vëllezërve të Shenjtë Kirill dhe Metodij po mbërrijnë në Sofje nga Manastiri Esfigmen i Malit të Shenjtë për adhurim mbarë popullor, njoftoi Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare. Ato do të ekspozohen në kishën “Shën e Diela” nga..

22.05.22 11:45 |
Vëllezërit e Shenjtë Kirill dhe Metodij

Lipsanet e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij mbërrijnë në Sofje

Lipsanet e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij po mbërrijnë në Sofje për adhurim kombëtar, njoftoi Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare. Reliktet do të ekspozohen në Kishën “Shën e Diela” nga data 23 deri më 25 maj. Lipsanet do..

17.05.22 17:02 |

Bullgaria adhuron vetëflijimin e heronjve të Kryengritjes së Prillit

Bullgaria përulet para veprës dhe vetëmohimit të heronjve të Kryengritjes së Prillit të vitit 1876. Përvjetori historik u shënua me festime në qytetet   Koprivshtica dhe Klisura. Kulmi i tyre do të jetë sonte në Panagjurishte, ku që nga mëngjesi..

01.05.22 15:38 |

Mijëra besimtarë adhuruan ikonën mrekullibërëse të Baçkovës

Besimtarë nga i gjithë vendi e shoqëruan edhe këtë vit ikonën mrekullibërëse të Baçkovës në procesionin tradicional liturgjik deri në zonën Kluvijata, ku u gjet ikona. Në fillim të shekullit të 17-të, pikërisht Të Hënën E Ndritshme, dy barinj panë..

25.04.22 13:34 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера