Eмисия новини
от 04.00 часа

Kafshët endacake në Veliki Presllav kanë mirëbërësin e tyre

Të dhurojmë përkëdhelje, ngopje, ngrohtësi. Me këtë dëshirë Ivanka Dimova hyn në një betejë të pabarabartë me burokracinë, paragjykimet dhe indiferencën për të siguruar strehë për çdo qen rruge në një qytet të vogël. Pas një lufte dekada me radhë..

27.12.21 11:45 |

“Xhaxhai i Krishtlindjeve” – një histori qesharake pak e trishtuar për ëndrrat e vërteta njerëzore

Çdo premierë e një filmi të ri artistik bullgar është shkak për gëzim. Dhe kur vetëm ditë të numëruara para Krishtlindjeve kemi mundësinë të zhytemi në emocionin e festës dhe të ndjejmë, përmes ekranit të madh, ngrohtësinë e ëndrrave dhe dëshirave..

09.12.21 07:25 |

Të adoptuarit duan akses në informacione për origjinën e tyre

Fokusi i Javëve Kombëtare të Informacionit për Birësimet në gjysmën e dytë të tetorit të këtij viti është te fshehtësia e birësimit dhe e drejta e të birësuarve për të pasur informacion për origjinën e tyre biologjike. Shoqata e të Birësuesve dhe..

27.10.21 18:48 |

Artistë përkrahin fushatën për birësimin e kafshëve

Aktorë nga Teatri “Sofja” janë ambasadorët e rinj të fushatës në përkrahje të birësimit të kafshëve shtëpiake “Mos bli! Adopto!” Disa nga artistët më të njohur në trupin e teatrit, disa madje në shoqërim me fëmijët e tyre, qëndruan para..

04.07.21 08:25 |

Pranvera është stina e kafshëve shtëpiake të braktisura

“Po kërkoj shtëpi... Ishin të hedhur në shkurre...” ose “Nënën e tyre e helmuan, ndërsa ata janë të pafuqishëm...” Zakonisht kështu fillojnë historitë e shumicës së kafshëve të cilët çdo ditë mund të shihen në rrjetet sociale. Me ardhjen e..

18.05.20 07:55 |

Për birësimin – me dashuri

Javën e kaluar në Qendrën e Kulturës dhe Debatit “Shtëpia e Kuqe” në Sofje u mbajt premiera e spektaklit “Jon (pjesë për të birësuarit)”. Ky është projekti i dytë social, i përkrahur nga platforma për art dokumentar V/HOD. Partneri i nismës është edhe..

15.12.16 15:19 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера