Eмисия новини
от 09.00 часа

E kaluara e manastirit Mëglizh është e mbështjellë në mister

Një nga manastiret tona më të bukura është i heshtur në thellësitë e Ballkanit, 2 kilometra në veri nga qyteti i rrethit Mëglizh. Shumë pak janë njerëzit që vijnë këtu larg qendrave tona turistike të përmbushura me njerëz, që të vetmohen dhe të marrin një..

26.09.20 05:05 |

Manastiri “Shën Kryeengjëlli Mihaill” rreth Ivanovos – vatër e hezikastisë

Dikur manastiret shkëmbore në Bullgarinë Veriore, rreth lumit Rusenski Llom, kanë tërhequr përfaqësues të njohur të natyrës shpirtërore bullgare dhe të letërsisë nga i gjithë vendi, kurse donatorë të tyre kanë qenë vetë mbretëritë bullgar. Që atëherë..

24.06.17 09:25 |

Kisha “Shën Nikolla” në fshatin Marica – një vend i shenjtë për çdo një bullgar

Fshati Marica i cili është i shtrirë në rrëzat e malit Rilla nuk dallohet nga fshatrat e tjera bullgare. Rrugë të pastra, oborre të renditura me pemë të çelura dhe lule shumëngjyrëshe. Në zemrën e këtij fshati të pastër e të renditur me shije, mes..

27.05.17 11:15 |

Kisha e Beljos – një monument i Mesjetës me rëndësi kombëtare

Kisha e Beljos nuk tërheq me pamjen e saj, por po të hyni brenda do të mahniteni nga pikturat murale me ngjyrë të ndezura, plotë shumë skena biblike dhe shenjtorë të ndryshëm. Një prej studiuesve të saj është arkeologu Veselin Haxhiangellov, drejtor i..

26.03.17 11:55 |
Всички новини: днес | вчера