Eмисия новини
от 17.00 часа

Çfarë tregon pasiviteti elektoral në balotazhin presidencial?

Dita e katërt e zgjedhjeve për vitin 2021 regjistroi pjesëmarrje jashtëzakonisht të ulët të votuesve në vend – pak mbi 30 për qind (30.3%). Sipas Rumen Radev, i cili sipas të dhënave të pakonfirmuara fiton votën presidenciale në raundin e dytë,..

21.11.21 22:46 |

Numërimi paralel i Gallup: Rumen Radev merr 66.4% të votave

Kandidati për president Rumen Radev fitoi raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale të Bullgarisë me 66.4% të votave. Këtë e tregon numërimi paralel i agjencisë sociologjike Gallup International Balkan, partneri mediatik i Radios Kombëtare Bullgare...

21.11.21 21:05 |
Rumen Radev

Gallup: Rumen Radev fiton zgjedhjet presidenciale në Bullgari me një përparësi të madhe

Kandidati për President të Republikës Rumen Radev fiton raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale duke dalë me 34 % përpara kandidatit tjetër – Anastas Gerxhikov. Këtë e tregojnë rezultatet e Exit poll-it të agjencisë sociologjike Gallup, partneri..

21.11.21 20:15 |

Gallup: 29.1% është pjesëmarrja në balotazhin presidencial në orën 19:00.

29,1% e bullgarëve me të drejtë vote dolën për të votuar në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale në Bullgari në orën 19:00 , sipas agjencisë Gallup International Balkan - partnere e Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ në ditën e..

21.11.21 19:43 |

KQZ: Gati 25% është pjesëmarrja elektorale në orën 16.00.

Një e katërta e votuesve kanë ushtruar të drejtën e votës. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve raportoi 24.12% pjesëmarrje në orën 16:00. Pjesëmarrja më e ulët është në Kërxhali - pak nën 13%, më e larta është në zonën e 23-të zgjedhore në Sofje, ku tashmë..

21.11.21 17:16 |
Cvetozar Tomov

KQZ: Pjesëmarrje rekorde e bullgarëve jashtë vendit

Një aktivitet rekord zgjedhor jashtë vendit në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale më 14 nëntor raportoi Zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Cvetozar Tomov në një konferencë për shtypin. jashtë shtetit të drejtën e tyre të..

17.11.21 19:31 |

Përfundon fushata parazgjedhore – çfarë të presim?

Po përfundon një fushate e dobët paraelektorale për zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Arsyet për këtë janë si karakteri i parakohshëm i zgjedhjeve në sezonin e pushimeve, ashtu dhe paratë e shumta të harxhuara nga partitë në fushatën e..

09.07.21 07:15 |

Parlamenti i ardhshëm - një batanije shumëngjyrëshe rodopëse

Sot është afati përfundimtar, në të cilin partitë dhe koalicionet, të regjistruara për të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme, duhet të paraqesin në komisionet e zgjedhjeve të qarkut listat me kandidatët për deputetë. Nëse bullgarët do të shikojnë në to..

02.03.21 12:48 |

Përfundoi raundi i parë i zgjedhjeve vendore në Bullgari

Raundi i parë i zgjedhjeve lokale në Bullgari mbaroi në orën 20.00, orë bullgare. Votimi kaloi normalisht dhe pa shkelje të konsiderueshme, bëri të ditur KQZ-ja. Deri në orën 18.30 kanë votuar 42.85% prej zgjedhësve /2 709 340 prej gjithsej 6 322 979 të..

27.10.19 20:14 |
Zëdhënësi i KQZ-së Aleksandër Andreev

23,54% është aktiviteti zgjedhor deri në orën 13.00

Deri në orën 13.00 aktiviteti zgjedhor në vend është 23,54%, bëri të ditur zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Aleksandër Andreev. Po të bëjmë një krahasim me zgjedhjet e vitit 2015, atëherë aktiviteti ka qenë 25,71%. Sipas të..

27.10.19 15:41 |
Всички новини: днес | вчера