Eмисия новини
от 18.00 часа

Bullgaria është ndër vendet në Evropën Juglindore që harxhojnë më shumë mjete për shkak të koronavirusit

Kriza ekonomike në Bullgari po thellohet, ndërsa vendi radhitet ndër shtetet që harxhojnë më shumë mjete financiare për shkak të koronavirusit. Prandaj pritet që rimëkëmbje ekonomike të jetë më e ngadaltë dhe më e vështirë pas tkurrjes së..

08.08.20 11:09 |

Asociacioni i Punëdhënësve: Masa “60/40” stimulon papunësinë

Sipas analizës së Dhomës Tregtare Industriale Bullgare masat e qeverisë "60/40" dhe "80/20" në përkrahje të biznesit nuk duhet të vazhdojnë në këtë mënyrë. Nuk është e drejt që punonjësi i cili nuk është në punë të marrë 100 për qind të pagës, sa..

07.08.20 16:23 |

Bullgaria mund të bëhet pjesë e dy projekteve kryesore evropiane të transportit

Në një analizë të përbashkët Instituti i Dyseldorfit për Makroekonomi, Instituti Ekonomik i Austrisë (WIIW) dhe instituti francez OFCE bëjnë thirrje për investimin e miliardëve, të cilët BE-ja do të përdorë për rimëkëmbje pas krizës së Covid-19, në dy..

19.06.20 10:44 |

Bullgaria është e para në BE për nga të vdekurit në aksidentet rrugore me vetura

Një analizë e Eurostatit për aksidentet automobilistike gjatë vitit 2017 tregon se Bullgaria është në vend të parë në Bashkimin Evropian për nga rastet e vdekjes në incidentet me vetura, mesatarisht 64 të vdekur për 1 mln veta. Kjo është pothuajse..

21.08.19 11:22 |
Всички новини: днес | вчера