Eмисия новини
от 07.00 часа

Presidenti dekoroi pjesëmarrësit në operacionin e tërheqjes së anijes "Vera Su"

Pjesëmarrësit në tërheqjen e anijes “Vera Su” të bllokuar në afërsi të Kamen Brjag, të cilët parandaluan katastrofën e mundshme ekologjike në Detin e Zi, u dekoruan nga Kreu i Shtetit Rumen Radev me Distinktivin e Nderit të Institucionit..

04.11.21 16:09 |

Ministri i Transportit: Pronari i anijes ka synuar të fundosë “Vera Su”

Shpenzimet e operacionit shpëtimtar të anijes “Vera Su” të ngecur në shkëmbinjtë e Kamen Brjag do të paguhen nga siguruesi. Në rast të kundërt, Bullgaria do të ngrejë padi. Këtë e bëri të ditur Ministri i Transportit Hristo Aleksiev në një..

26.10.21 18:45 |

Anija e bllokuar me një ngarkesë të rrezikshme u tërhoq nga bregu bullgar

Në ditën e 36-të të ngecjes së anijes “Vers Su” pranë zonës së mbrojtur “Jajllata”, ajo u tërhoq me sukses nga shkëmbinjtë pranë Kamen Brjag. Aksioni zgjati më shumë se 7 orë me pjesëmarrjen e 3 rimorkiatorëve. Anija drejtohet në portin e Varnës. E..

26.10.21 09:46 |

U shkarkua ngarkesa nga anija e bllokuar “Vera Su” pranë Kamen Brjag

Një tjetër provë po bëhet për të tërhequr anijen “Vera Su” të bllokuar në shkëmbinj pranë Kamen Brjag. Të hënën u shkarkuan prej tij 700 metër kub të fundit pleh azotik të përzier me ujë. Kjo çoi në lehtësimin dhe ngritjen e saj nga fundi i detit,..

25.10.21 19:12 |

Era e fortë vonon shkarkimin e anijes “Vera Su”

Kushtet meteorologjike në rajonin e zonës së mbrojtur “Jajllata” janë përkeqësuar nga një erë e fortë jugperëndimore. Kjo vonon fillimin e transferimit të ngarkesës së rrezikshme nga anija e mbytur “Vera Su”. Ureja tashmë është lëngëzuar në..

21.10.21 12:37 |

Shkarkojnë plehun e rrezikshëm nga anija turke e bllokuar në bregdetin bullgar

Operacioni për shkarkimin e anijes “Vera Su” të ngecur në zonën e mbrojtur "Jajllata" filloi, njoftoi Ministria e Transportit. Aksioni pritet të zgjasë 3-4 ditë. Për shkak të dritares së shkurtër të motit, punimet nuk do të pushojnë do të punohet..

19.10.21 09:41 |
Anija

Nuk do të shpëtojnë “Vera Su”, anija është mbytur teknikisht

Anija e bllokuar “Vera Su” pranë Kamen Brjag nuk mund të shpëtohet. Gjendja e anijes është jashtëzakonisht e komprometuar, dhoma e motorit është e përmbytur dhe tashmë konsiderohet pronë e fundosur. Kjo u vendos pas një inspektimi nga zhytësit...

12.10.21 09:30 |

Kapiteni dhe ndihmësi i kapitenit të anijes së shkatërruar "Vera Su" u akuzuan

Kapiteni dhe ndihmësi i kapitenit të “Vera Su” janë akuzuar për shkaktimin e dëmeve të konsiderueshme në pronë të huaj dhe rrezikimin e jetës së të tjerëve. Dënimi për këtë është 5 deri në 15 vjet burg. Akuzat kundër kapitenit dhe ndihmësit të..

08.10.21 13:35 |

Shkarkimi i anijes “Vera Su” do të rifillojë jo më herët se sa e hëna

Nëse është e nevojshme do të sigurohen dy mënyra për evakuimin e ekuipazhit nga anija “Vera Su” e bllokuar pranë bregdetit bullgar te Kamen Brjag, njoftoi shefi i sigurisë nga zjarri në Dobriç Darin Dimitrov. Kjo do të realizohet përmes një rrjeti..

01.10.21 10:47 |

Drejtori i “Administratës Detare” u largua nga posti i tij për shkak të aksidentit me anijen “VERA SU”

Për shkak të aksidentit me anijen “VERA SU” të bllokuar në zonën e Jajllata, Ministri i Transportit në detyrë Hristo Aleksiev pushoi nga detyra drejtorin e “Administratës Detare”, Kapitenin Zhivko Petrov. Në vend të tij u emërua kapiteni..

29.09.21 17:48 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР