Eмисия новини
от 18.00 часа

Anija " Vera Su " iu shit të vetmit kërkues

Një kompani tregtare ka blerë anijen “Vera Su” në ankandin e katërt të organizuar për shitjen e saj ditën e sotme. Kompania fituese ishte e vetmja që paraqiti një ofertë për pjesëmarrje. Anija u ble me çmimin e ankandit të shpallur më parë prej 276,000..

20.12.22 19:51 |

Askush nuk ka shfaqur interes për blerjen e “Vera Su”, anija po del sërish në ankand

Anija “Vera Su”, e cila rreth një vit më parë u rrëzua në zonën e “Jajllata”, del sërish në ankand me çmim më të ulët, pasi sot nuk u shfaq asnjë ofertues për ta blerë. Kështu ka thënë kapiteni Valentin Ençev, drejtor i “Administratës Detare” në..

28.09.22 15:24 |

Kryeministri po heton pse vonohet dorëzimi i karburantit bërthamor amerikan

Vendet e tjera të BE-së tashmë diversifikuan me sukses furnizimet e tyre energjetike, Bullgaria po përpiqet të arrijë në mënyrë që të garantojë sigurinë energjetike të qytetarëve të saj, tha Kryeministri i dorëhequr Kirill Petkov në një takim me..

27.07.22 15:04 |
Banka Popullore Bullgare

Bullgaria mori një borxh të ri të jashtëm prej 255 milionë euro

Më 22 nëntor, Banka Popullore Bullgare zhvilloi një ankand për shitjen e obligacioneve shtetërore me afat maturimi 7.5 vjet dhe një normë fikse vjetore prej 0.25 për qind. Kredia e radhës shtetërore është 255 milionë euro. Në vitin 2021, Ministria e..

22.11.21 16:53 |

Kryeministri mohoi spekulimet me blerjen e një vaksine të caktuar kundër Covid-19

Ekzistojnë spekulime se Bullgaria mbështetet në vaksinat e një kompanie. Këtë e tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov. Kryeministri Bojko Borisov gjithashtu hodhi poshtë thëniet se Bullgaria porositi qëllimisht sasi më të mëdha të një..

19.01.21 17:57 |

Tri kompani bashkojnë përpjekjet e tyre për të fituar ankandin për Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Tri nga kompanitë që marrin pjesë në ankandin për realizimin e Centralit Atomik Elektrik “Belene” – Rosatom, Framatome SAS (Francë) dhe GE Steam Power bashkojnë përpjekjet e tyre me qëllim të fitojnë projektin. Këtë e njoftoi ministrja e..

18.06.20 11:55 |

Tenderi për furnizimin e lokomotivave elektrikë ishte me një pjesëmarrës

“Simens Tron” është kandidati i vetëm me ofertë teknike dhe të çmimeve në tenderin për furnizimin e 10 lokomotivave elektrikë për Hekurudhat Bullgare. Vlera e porosisë është për më se 29.4 milionë euro. Bisedimet për çmimin do të vazhdojnë ndërsa..

13.04.20 16:04 |

Letrat shtetërore me vlerë janë shituar me normë negative të interesit

Ministria e financave informoi se të hënën i ka shitur letrat me vlerë me maturim 5-vjeçar të emetuara nga shteti dhe interesi ndaj tyre ka qenë shumë i lartë. Me anë të ankandit të organizuar janë siguruar para për borxh të ri shtetëror për 102..

14.01.20 15:53 |

Bullgaria u përfshi në tregun unik evropian të energjisë elektrike

Tregu bullgar i energjisë elektrike u bashkua me tregun unik evropian “në kuadrin e ditës”. Lidhja përmes kufirit bullgaro-rumun është nëpërmjet ankandeve të pashpallure për shpërndarje transkufitare të energjisë. Bullgaria është pjesë e valës së dytë..

20.11.19 15:39 |

Një ankesë do të vonojë ndërtimin e interkonektorit të gazit Bullgari-Greqi

Kompania bullgare “Toplivo - 2” apelon zgjedhjen e furnizuesit të tubave për interkonektorin e gazit ndërmjet Bullgarisë dhe Greqisë. Ankesa është parashtruar para Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe është kundër kompanisë..

21.05.19 18:40 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна