Eмисия новини
от 14.00 часа

Viti 2020 – një vit i mbarë dhe i begatshëm!

Në prag të çdo viti të ri ne nxjerrim mësime nga mossukseset, falënderojmë për fatin e mirë, hedhim  ngarkesën e panevojshme... dhe sikur bëhemi më të mençur. Mbyllim një faqe nga jeta, që të mund të vazhdojmë përpara drejt së panjohurës. I urojmë vetes..

01.01.20 08:30 |

Bullgarët besojnë në BE, por nuk besojnë në euro

Bullgarët janë ndër evropianët me besim më të lartë në Bashkimin Evropian, tregon një studim i Eurobarometrit. 60% i kanë besim organizatës ndërkombëtare, ndërsa 25% – nuk i kanë. Para Bullgarisë për nga ky tregues janë vetëm shtetasit e Lituanisë - 66%..

20.12.19 19:12 |

Biatlonisti Vlaldimir Iliev u bë sportist Nr. 1 i Bullgarisë për vitin 2019

Vlaldimir Ilievi është sportisti bullgar i vitit 2019. Ai qëndroi në krye të klasifikimit në sajë të medaljes së argjend për biatlonin bullgar në disiplinën 20 kilometra me start individual fituar në Kampionatin Botëror në Jostersund të Suedisë...

20.12.19 13:55 |
Tajbe Jusein

Dy bullgare u përfshinë në top 10 të anketës së Agjencisë Telegrafike Bullgare “Sportist të Ballkanit” për vitin 2019

Bullgaret Radoslava Mavrodieva dhe Tajbe Jusein hynë në top 10 të edicionit të 47-të të anketës së Agjencisë Telegrafike Bullgare “Sportistë të Ballkanit” për vitin 2019. Në anketën tradicionale u përfshinë agjencitë kombëtare të vendeve të rajonit – BTA..

20.12.19 11:37 |

Bullgarët i kushtojnë rëndësi më të madhe solidaritetit në BE

Pyetjes cila është vlera më e madhe që Parlamenti Evropian duhet ta mbrojë, njerëzit nga 20 vende i përgjigjen se këto janë të drejtat e njeriut. Sipas të anketuarve në tri vende – Francë, Spanjë dhe Belgjikë, vlera kryesore është barazia gjinore...

14.12.19 12:30 |

Anketa: Bullgaria - armiku më i madh i Maqedonisë së Veriut

Në akëtën e botuar sot nga Qendra për Strategjitë Evropiane “Eurothink” në Shkup për çështjet e lidhura me integrimin evropian qytetarët tregojnë se në cilin vend mendojnë se kanë armiq. Sipas maqedonasve vendi më amiqësor është Bullgaria. Analiza..

15.10.19 18:40 |

I pyesin bullgarët jashtë shtetit çfarë mund t’i kthejë në Bullgari

Agjencia “Market Links” dhe organizata joqeveritare “Lëvizja për kauzën kombëtare” organizojnë një sondazh ndër bullgarët, që jetojnë jashtë shtetit. Sondazhi do të zhvillohet me ndihmën e vullnetarëve në ditën e zgjedhjeve evropiane në rajonin e pikave..

15.05.19 15:54 |
Всички новини: днес | вчера