Eмисия новини
от 01.00 часа

Agjencia “Alpha research”: Më pak se 50 për qind e zgjedhësve bullgarë janë gati për të votuar

Gjashtë parti do të hyjnë në parlament dhe na pret balotazhi për zgjedhjet presidenciale, sipas një anketimi të Agjencisë “Alpha research”, të kryer në periudhën 7-9 nëntor me fondet e vetë agjencisë . Pesë ditë para zgjedhjeve, më pak se gjysma..

11.11.21 16:18 |

Qendra për Analizë: Në se zgjedhjet ishin sot më shumë vota do të kishin GERB-SDS, “Po e vazhdojmë ndryshimin” dhe BSP

Një sondazh parazgjedhor i Qendrës për Analizë dhe Marketing tregon se gjashtë formacione politike do të hynin në Kuvendin e ri Popullor, por ka edhe një shans për një të shtatë, raportoi BNR Horizont. Koalicioni GERB-UDF merr 22.3 për qind,..

28.10.21 16:20 |

6 parti hyjnë në parlamentin e ri, sipas një sondazhi të agjencisë Market Links

Nëse zgjedhjet do të mbaheshin sot, GERB-SDS do të merrte 19.7 për qind të votave dhe “Ka një popull të tillë” - 18.8 për qind. Këtë e tregon një sondazh i financuar dhe i kryer bashkërisht i bTV dhe agjencisë “Market Links”. Anketimet u kryen nga..

05.07.21 11:20 |

Pjesa dërmuese e bullgarëve preferuan Bullgarinë për pushimin veror

Gjatë stinës së kaluar verore 69.2 për qind prej bullgarëve zgjodhën të pushojnë në Bullgari. Këtë e tregon një anketim i “Gallëp Interneshënëll” realizuar bashkë me Bordin Kombëtar të Turizmit zhvilluar në telefon ndër 1000 bullgarë. Sipas të dhënave..

19.10.20 14:09 |

Dëshirë për ndryshime, por mos dëshirë për zgjedhje të parakohshme

Bullgarët nuk e pëlqejnë pushtetin dhe dëshirojnë ndryshim por nuk janë të prirë për zgjedhje të parakohshme, tregon anketimi sociologjik i Gallëp Interneshënëlit. 58 për qind e të anketuarve mendojnë se protestat nuk do të plotësojnë asnjë nga..

30.07.20 15:58 |

Gjyqi refuzoi regjistrimin e Partisë “Nuk ka një shtet të tillë”

Gjykata Supreme e Kasacionit ripohoi refuzimin e Gjyqit të qytetit të Sofjes që partia e shoumenit Sllavi Trifonov “Nuk ka shtet të tillë” të regjistrohet në listën e partive politike. Refuzimi  është për shkak të simbolit të partisë – një pëllëmbë..

21.01.20 17:19 |

Bullgaria është vendi më i mirë në Ballkan për punë për të huajt

Bullgaria është vendi më i mirë në Ballkan për jetë dhe punë për të huajt. Sipas këtij treguesi ajo radhitet në vendin e 11-të në botë. Të dhënat janë nga anketimi „InterNations  Expats“ i bërë ndër 20 mijë të huaj që punojnë në 60 shtete. Analistët bëjnë..

05.12.19 13:06 |

Bullgarët vetëcaktohen si fatkeq dhe të pakënaqur nga jeta

Gjatë vitit 2017 më se 62 për qind nga njerëzit në BE deklarojnë, se janë të lumtur, tregon një anketimi i Evrostatit. Në krye të klasifikimit janë Belgjika, Holanda, Austria dhe Finlanda, ku 76 për qind nga të anketuarit vetëcaktohen si të lumtur. Në fund..

07.11.19 16:03 |

Gallëp: Më se 600 mijë bullgarë janë të prirë të shesin votat e tyre

Më se 600 mijë bullgarë pranojnë, se mund të votojnë kundrejt ndonjë stimuli ose me detyrim, tregon një anketimi i Agjencisë “Gallëp Interneshënëll”. Ky anketim u provokua nga botime, në të cilat thuhet, se çmimi i një vote lëvizet nga 75 deri në 100 euro...

22.10.19 15:04 |

“Gallëp Interneshënëll”: Afro gjysma e bullgarëve akuzojnë shtetin për problemet e veta

30 vjet pas fillimit të ndryshimeve demokratike në Bullgari afro gjysma (46 për qind) nga bullgarët janë të prirë të mendojnë, se shteti është fajtor për shumicën e problemeve në jetën e tyre. 42 për qind nuk janë dakord me një qëndrim të tillë, ndërsa 12..

21.08.19 15:06 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР