Eмисия новини
от 19.00 часа

Bullgaria ka avancim në mbrojtjen e pakicave kombëtare

Bullgaria ka avancim në aplikimin e konventës për mbrojtjen e pakicave kombëtare. Këtë e tregon raporti i ri i Këshillit të Evropës, transmetoi BTA. Autoritetet përfshihen në luftimin e antisemitizmit. Financimi i feve merr në konsideratë..

12.10.20 17:53 |
Ekatrina Zaharieva

Bullgaria dhe akoma 34 shtete të tjera do të luftojnë diskriminimin

Ministrat e jashtëm të 35 shteteve, ndër të cilat është dhe Bullgaria, shprehën shqetësim për shkak të rilindjes së antisemitizmit në shumë vende në botë . Në një takim në Bruksel ata miratuan deklaratë për kundërvënie të përbashkët të të gjitha..

20.01.20 10:18 |
Zv.Ministri i punëve të jashtme Georg Georgiev

Qeveria bullgare është duke luftuar aktivisht antisemitizmin

Qeveria është angazhuar me luftën kundër antisemitizmit, tha Zv.Mministri i punëve të jashtme Georg Georgiev. Është krijuar një grup i kontaktit pranë koordinuesit kombëtar për kundërvënien e antisemitizmit prej përfaqësuesve të institucioneve..

30.12.19 17:57 |

Kryeministri Bojko Borisov mori çmimin amerikan “Pishtari i Lirisë”

Kryeministri bullgar Bojko Borisov mori çmimin e posaçëm “Pishtari i Lirisë” të koalicionit kombëtar amerikan në përkrahje të hebraizmit euroaziatik. Borisovi është lideri i parë i huaj, i dekoruar me këtë çmim, që deri tani u është dhënë vetëm..

29.10.19 12:49 |
Всички новини: днес | вчера