Eмисия новини
от 11.00 часа
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

12.06.21 12:45 |
Vlladimir Tenev

Revista “Time” përfshiu një bullgar ndër liderët e së ardhmes

Drejtori Ekzekutiv i "Robinhood" Vlladimir Tenev, u përfshi në listën e revistës “Time” – “100 njerëzit e ardhshëm më me ndikim”, njoftoi BTA. Aplikacioni i lojërave për bursën “Robinhood”, i drejtuar nga 33-vjeçari Vlladimir Tenev, një..

18.02.21 11:29 |

Rreziku i ortekëve në malet mbetet i lartë

Shërbimi i Shpëtimit Malor (PSS) paralajmëron për një rrezik të lartë orteku në malet Rila, Pirin, Vitosha dhe Stara Planina. Për shkak të motit të ngrohtë, bora bëhet e paqëndrueshme dhe era çon në transferimin e masës së borës. Sipas PSS, që nga..

07.02.21 16:23 |

Një aplikacion në celular do të tregojë për objektet dhe vendet turistike në rrugën tonë

“Aplikacioni është si GPS. Vihet në punë, kur je në afërsi deri tek objekti dhe të tregon për të”, sqaroi përpara Radios Kombëtare Bullgare autori i idesë Svetllozar Zahariev. “Deri në këtë moment aplikacioni është i përpunuar për vizita virtuale në..

13.12.20 07:05 |
Arka e Sigurimit Shëndetësor

Do të vlerësojmë shërbimet mjekësore nëpërmjet një aplikacioni mobil

Që nga java tjetër Arka e Sigurimit Shëndetësor do të përdorë një kanal të ri për komunikim me qytetarët, duke përdorur një aplikacion mobil. Nëpërmjet tij të gjithë njerëzit, të cilët kanë dëshirë mund të vlerësojnë shërbimet mjekësore, të cilat kanë..

11.06.20 08:01 |

5kmrun selfie bashkoi vrapues nga e gjithë Bullgaria

Gara kryesore në jetë është ajo me veten. Fitorja në këtë betejë është më e ëmbla. Në këtë janë të bindur të gjithë, të cilët bëhen një pjesë nga lëvizja për vrapime 5-kilometrashe kolektive  5kmrun, lëvizja kjo e cila e ka pushtuar Bullgarinë..

13.05.20 13:31 |

“e-Storia” – platformë për udhëtarë kureshtarë

Vallë, a ka mundësi, që në përditshmen e tensionuar të kushtojmë pak nga koha e lirë, që të mësojmë më shumë për ngjarjet historike dhe të zbulojmë fakte interesante për kryeqytetin tonë? Kohët e fundit u vu në shfrytëzim manuali udhëzues interaktiv me..

13.02.17 12:26 |
Всички новини: днес | вчера