Eмисия новини
от часа

Shtuan 21 persona në listën e të sanksionuarve nga ligji “Magnitski”

Ministria e Financave lajmëroi një listë me 21 persona në lidhje me bullgarët e sanksionuar nga ligji “Magnitski”. Midis tyre ka partnerë të mëparshëm dhe aktualë të Vasill Bozhkovit si Mirosllav Iliev nga menaxhmenti i “Nove Holding”, Boris..

15.06.21 14:28 |

Përfundoi regjistrimi i partive dhe koalicioneve për zgjedhjet e parakohshme

Më 26 maj në orën 17.00 përfundoi afati në të cilin partitë dhe koalicionet mund të aplikoheshin para Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ) për regjistrim për të marrë pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik. 45 ditë pra ditës..

26.05.21 19:31 |
Aleksandër Andreev

KQZ shpërndau mandatet e partive në parlamentin e ri

Në një seancë mesnate, Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) shpërndau mandatet midis gjashtë forcave politike që hyjnë në parlamentin e ardhshëm. GERB merr 75 vende, “Ka një popull të tillë” - 51, Partia Socialiste bullgare - 43, Lëvizja për të Drejta..

09.04.21 10:17 |

Më shumë seksione jashtë shtetit sesa në të gjitha zgjedhjet e mëparshme

Interesi i madh i bullgarëve jashtë shtetit ndaj zgjedhjeve të ardhshme parlamentare e shtron çështjen për organizimin e tyre në kushtet e pandemisë dhe për garantimin e së drejtës së votimit të çdo zgjedhësi. Pothuajse dy herë më..

12.03.21 12:15 |

Afati për inspektimin e vendvotimeve jashtë vendit skadon

12 marsi është dita e fundit për Komisionin Qendror Zgjedhor për të verifikuar të dhënat e votuesve nga aplikimet për të krijuar qendra të votimit jashtë vendit për zgjedhjet parlamentare të 4 prillit. Sipas kërkesave, një qendër votimi jashtë..

12.03.21 09:52 |

Një numër rekord bullgarësh kanë kërkuar të votojnë jashtë vendit

87 216 shtetas bullgarë kanë paraqitur aplikime paraprake deri më datën 9 mars, se kanë dëshirë të votojnë jashtë vendit. Në zgjedhjet e fundit parlamentare gjatë vitit 2017 aplikimet e paraqitura kanë qenë 45 071. Në sajtin e Komisionit Qendror..

10.03.21 16:45 |

Dega turistike mund të aplikojë për ndihmë shtetërore

Nga 8 shkurt, të gjithë operatorët e interesuar turistikë dhe agjentët e udhëtimit mund të paraqesin dokumente për grant nga buxheti i shtetit. “Udhëzimet për aplikimin për kompensimin e humbjeve nga Covid-19” janë në faqen e internetit të..

08.02.21 16:47 |

Sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapen në shkurt

Nga 4 shkurt, kur fillon kthimi gradual i nxënësve më të moshuar në klasë, sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapin dyert e tyre, njoftoi Kryeministri Bojko Borisov. “Nëse ka një gjë që mund të vihet në peshore me shëndetin, është arsimi,..

23.01.21 13:16 |

Bullgarët jashtë shtetit mund të aplikojnë në universitetet bullgare online

Ministria e Arsimit siguroi një platformë për aplikimin online në universitetet shtetërore bullgare. Ajo është e dobishme për bullgarët nga jashtë dhe për shtetasit e Maqedonisë së Veriut, të cilët kanë dëshirë ta vazhdojnë arsimin e tyre në..

14.07.20 13:43 |

Ulja e taksave tol për transportuesit me karburante alternative

Pronarët dhe shfrytëzuesit e kamionëve dhe autobusëve nga kategoritë EBRO VI, EEV të cilat shfrytëzojnë vetëm gaz ose bietanol mund të rikthejnë gjysmën e taksave tol. Procedura është e përshkruar në sajtin e Agjencisë Infrastruktura rrugore www.api.bg në..

02.04.20 11:46 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна