Eмисия новини
от 14.00 часа

Bullgaria dhe jeta akademike përmes vështrimit të studentëve nga jashtë

Edhe në vitin në të cilin mijëra rezervime turistike nga jashtë u anuluan për shkak të rrezikut nga shpërndarja e koronavirusit, vendi ynë mbeti një destinacion tërheqës për njerëzit e rinj, të cilët vijnë këtu, që të grumbullojnë dije në degë të ndryshme..

05.11.20 06:10 |

Arsimi jashtë shtetit mbetet një mundësi për sukses për mijëra bullgarë

Masat restriktive për kufizimin e infektimit nga koronavirusi në të gjithë botën i detyruan milionë turistë të mbeten në shtëpi sivjet, por u treguan të pafuqishme përpara dëshirës së shumë bullgarëve të rinj të nisen dhe të mësojnë në shkollat e larta..

30.09.20 07:05 |

5% më pak kandidatë për studime jashtë shtetit

Presim që këtë vit nga 5000 deri në 5500 bullgarë ta vazhdojnë arsimin e tyre të lartë jashtë, në përputhje me rregullat e universiteteve dhe të shteteve përkatëse, ku janë regjistruar. Shumica e shteteve dhe universiteteve perëndimore..

28.09.20 13:58 |

Sindikata “Arsim i Lartë” u shpall kundër rivendosjes së procesit mësimor

Sindikata “Arsim i Lartë” pranë konfederatës së Punës “Podkrepa” u shpall kundër rivendosjes së procesit mësimor në universitetet dhe në shkollat e larta pasi gjendja e jashtëzakonshme në Bullgari do të hiqet. Sipas sindikatës heqja e gjendjes së..

30.04.20 16:57 |
Всички новини: днес | вчера