Eмисия новини
от 18.00 часа

Еyebombing – një shikim i ri ndaj artit bashkëkohor urban

Në qoftë se derisa shëtisni nëpër qytet vini re se ndonjë vorbull uji ose ndonjë pllakë ju shikojnë, mos u tronditni, por buzëqeshni. Pranoni me shumë gëzim, se jeni bërë viktimë të “eyebombing”-ut dhe vazhdoni ditën tuaj me një buzëqeshje. Ngjitja e..

22.04.17 09:00 |

Fama kinematografike shkëlqen në një nga nënkalimet e Sofjes

Në një nga nënkalimet e kryeqytetit njeriu e ndjen veten si në hyrjen e një kinemaje të nëndheshme. Nga muret shikojnë portretet e artistëve të tillë të mëdhenj si Çarli Çaplin, Merilin Monro, Lui djo Fjunes. Aty pranë janë edhe legjendat bullgare të..

20.03.17 12:49 |

Arti i vallëzimit u përfshi në debatin për etiketën dhe estetikën

Arti modern i vallëzimit mund t’ju befasojë! Valltarët nuk tregojnë përralla me motive folklorike dhe legjenda për kohëra të moçme. Luftimi midis së mirës dhe së keqes tashmë u transferua në ditët tona, kur njeriu nga publiku vet duhet të bëjë..

09.03.17 11:10 |

Joanna Viktorova: “Arti ka një mesazh të ndryshëm për çdo njeri”

Le të përfytyrojmë për një moment një botë, e përmbushur me heronj nga filmat tanë të dashur vizatimor. E tillë është ajo për vajzën, me të cilën do t’u takojmë sot. Njihuni me Joanna Viktorovën. Ajo fillon të pikturojë akoma si fëmijë, por prej..

28.01.17 11:35 |

“Delete” nuk është fundi...

Bullgarja Mihaella Llakova është mes përfaqësuesve më interesant të artit të mediаve në Holandë. Ajo përfundon degën e skenografisë në Akademinë shtetërore të artit të teatrit dhe të filmit gjatë vitit 2011, kurse pak më vonë vjen dhe “ ndryshimi në..

25.01.17 11:19 |

Për vizitë në shtëpinë ekologjike të fshatit Drashkova poljana

Një rreze dielli ndriçon në dhomë, kurse pas dritares vihet re një përrallë dimërore. Nga kuzhina vjen një aromë shumë e këndshme e petullave të skuqura, që na detyron të dalim nga krevatet e ngrohta. Jemi për vizitë në një shtëpi ekologjike dhe..

29.01.17 11:35 |

Projekti artistik i Hristijan Bakallovit – “E ardhmja e vogël”

Për disa ditë në Bullgari ishte Hristijan Bakallovi. Ai prezantoi një sërë punishtesh krijuese të organizuara prej tij dhe të përkrahura nga Fondi Kombëtar “Kultura” pranë Ministrisë së Kulturës. Në vitin 1991 Hristijan Bakallovi mbaroi Shkollën..

16.01.17 14:29 |

Festivali i Akullit në Ruse

Për herë të parë në Bullgari, por edhe në Ballkan po zhvillohet një festival i akullt në të mbyllur. Për vit të tretë të radhës qyteti Ruse është mikpritës i “Ruse ice fest”. Festivali do të vazhdojë deri më 15 shkurt 2017. Skulptorë prej tetë..

01.01.17 15:45 |
Всички новини: днес | вчера