Eмисия новини
от 09.00 часа

Trafik i dendur pas serisë së festave

Rreth gjysmë milioni automjete u larguan nga kryeqyteti për pushimet e Pashkëve. Sot, në të fundit prej tyre, trafiku i shtuar pritet në autostradën “Trakia” në drejtim të Sofjes. Policia rekomandon shoferët - përfshirë për shkak të riparimeve në..

04.05.21 10:23 |

Karantina e detyrueshme për ata që mbërrijnë në Shqipëri nga Greqia dhe Maqedonia e Veriut

Shqipëria vendosi karantinë të detyrueshme 14-ditore për të gjithë qytetarët që vijnë nga Greqia dhe Republika e Maqedonisë Veriore. Masa, e cila është në fuqi që nga 20 prilli 2021, do të zgjasë deri më 3 maj 2021. Sipas informacionit të..

21.04.21 15:21 |

Shitësit e makinave do të jenë në gjendje t'i shlyejnë ato deri në vitin 2017

Parlamenti miratoi ndryshime në Ligjin e Trafikut Rrugor, në mënyrë që makinat e vjetra të shitura para 27 dhjetorit 2017, të mund të shlyhen nga shitësi në policinë e trafikut deri në fund të vitit 2023 vetëm me kontratën e shitjes. Qëllimi i..

19.02.21 12:26 |

Akuzojnë Bullgarinë për trajtim çnjerëzor të kafshëve

Organizata Ndërkombëtare për Trajtimin Human të Kafshëve Animals Angels, nga Gjermania, paraqiti një ankesë në Komisionin Evropian për trajtimin çnjerëzor të kafshëve në Bullgari, njoftoi BTA. Sipas Animals Angels, Bullgaria shkel..

15.02.21 12:06 |

Greqia vë teste të shpejta për koronavirusin në kufi

Qeveria në Athinë njoftoi masa të reja anti-epidemike për Greqinë e Veriut. Nga ora 06:00 e datës 20 nëntor, përveç testit të detyrueshëm PCR, të bërë 72 orë para hyrjes në vend dhe një kod QR, për ata që hyjnë në vend në kufi do të bëhet një test..

19.11.20 18:36 |

Konsiderohet krim transportimi ilegal i njerëzve

Parlamenti votoi definitivisht ndryshimet me të cilat parashikohet burgim nga 3 deri në 5 vjet për kryerjen e transportit publik të udhëtarëve pa leje, pa regjistrim ose pa licencë. Automjeti do të konfiskohet në favor të shtetit pa marrë..

28.10.20 14:09 |

Gjashtë vende evropiane përkrahën ndryshimet e teksteve në pakon “Mobilitet" të kërkuara nga shoferët bullgarë

Bashkë me kolegët e tyre nga Rumania, Hungaria, Polonia, Lituania, Qiproja dhe Malta shoferët bullgarë i dërguan Parlamentit Evropian një letër të hapur. Në të ata shpallen kundër disa masave konkrete në pakon “Mobilitet”. Pritet që 46 për qind nga..

08.06.20 20:13 |

Transportuesit bullgarë janë çliruar përkohshëm nga disa prej kërkesave të KE-së

Komisioni Evropian (KE) bëri të ditur se e çliron përkohshëm Bullgarinë nga një pjesë e kufizimeve për transportuesit. Vendimi është në përgjigje të kërkesës së vendit tonë për të marrë mundësi për më shumë zhdërvjelltësi sa i përket kohës..

29.04.20 18:24 |

Ulja e taksave tol për transportuesit me karburante alternative

Pronarët dhe shfrytëzuesit e kamionëve dhe autobusëve nga kategoritë EBRO VI, EEV të cilat shfrytëzojnë vetëm gaz ose bietanol mund të rikthejnë gjysmën e taksave tol. Procedura është e përshkruar në sajtin e Agjencisë Infrastruktura rrugore www.api.bg në..

02.04.20 11:46 |

Blerja e një automjeti të ri është gjithnjë e më e arritshme në Bullgari

Gjatë këtyre ditëve agjencia BGNES njoftoi duke cituar të dhënat e Policisë Rrugore dhe të importuesve të automobilave se ka një ndryshim në qëndrimin e bullgarit sa i përket blerjes së makinës së re. Kjo akoma po bëhet rrallë dhe nga pikëpamja e..

12.02.20 16:15 |
Всички новини: днес | вчера