Eмисия новини
от 08.00 часа

Mbi 50% është rritja e numrit të automjeteve elektrike dhe të atyre me gaz

Në fund të qershorit mbi 50% është rritur numri i automjeteve që punojnë me gaz dhe me motor elektrik në krahasim me një vit më parë, tregojnë të dhënat e Policisë Rrugore.  Automjetet e regjistruara me gaz janë 103 669 më shumë dhe tashmë numri..

07.07.20 10:56 |

Radhët e automjeteve në pikëkalimin “Kullata” u pakësuan

Lëvizja në të dyja drejtimet në PKK “Kullata - Promahn” në kufirin tonë grek është intensiv, por tashmë nuk ka radhë të gjata automjetesh, bënë të ditur nga Policia Kufitare. Kolonët e gjata disa kilometra të automjeteve zhdukën pasi autoritetet..

06.07.20 18:35 |
Udhëtuesit që më 15 qershor ishin detyruar të presin në radha kilometrike, sot janë të territorin e Greqisë

Trafiku në pikëkalimin “Kullata – Promahon” është normal

Tashmë nuk ka radha prej automjeteve të lehta për kalimin e kufirit nga Bullgaria në drejtim të Greqisë në PKK “Kullata”. Situata u normalizua pasi autoritetet greke lehtësuan regjimin e kalimit të shtetasve të BE-së. Ata që vijnë në Greqi nga..

18.06.20 15:14 |

72.6% tkurrje e tregut të automobilave në Bullgari gjatë muajit prill

Shitja e automjeteve në BE, përkatësisht edhe në Bullgari, u rrëzua mbi 72%. Të dhënat e Asociacionit të Prodhuesve Evropianë të automjeteve nga muaji i parë me kufizime kundër COVID-19 tregojnë se shitjet në BE pakësohen me 76,3% sipas bazës..

19.05.20 14:15 |

Kriza shkatërroi tregtinë e automjeteve

Shitjet e automjeteve të reja gjatë prillit shënon rënie 73% - këtë e tregojnë të dhënat e Policisë Rrugore. Gjatë prillit janë blerë 1079 makina të reja, duke pasur parasysh se numri i tyre gjatë të njëjtit muaji një vit më parë ka qenë 4021. Tek..

05.05.20 16:01 |

Trafik i madh para ditëve të pushimit, pavarësisht nga kufizimet

Në fillim të tri ditëve të pushimit – nga 1 deri më 3 maj, trafiku i automjeteve i regjistruar në postblloqe në hyrjet dhe daljet e Sofjes dhe të qyteteve të tjera të mëdha është shumë intensiv. Në fuqi vazhdon të jenë kufizimet për lëvizje..

01.05.20 10:35 |

Radhë kilometrike në daljet e Sofjes

Radhë të gjata automjetesh ka në të gjitha postblloqet rreth Sofjes. Kolona më e madhe është në daljen e Sogjes në drejtim të autostradës “Trakia” – rreth 4 kilometrash. 1-2 kilometra janë të gjata radhët në daljet e tjera në drejtim të autostradave..

24.04.20 17:41 |

Ulje më e madhe e shitjeve të automjeteve të reja në Bullgari në krahasim me vendet e tjera në BE

Sipas të dhënave të Asociacionit të Prodhuesve Automobilistikë Evropianë në Bullgari vëzhgohet ulje më e madhe e shitjeve të automjeteve të reja në krahasim me vendet e tjera në BE. Bullgaria regjistron ulje prej 29,2% për muajin në krahasim me të dhënat..

18.03.20 18:07 |
Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov

Negociojmë për uzinë të “Tesla” në Bullgari

Bullgaria negocion për ndërtimin e uzinës së kompanisë automobilistike “Tesla”, tha ministri i ekonomisë Emill Karanikollov para gazetës “24 orë”. Shteti bullgar ka dy qëllime – të organizojë prodhimin e automjeteve elektrike dhe prodhimin e..

07.02.20 15:45 |

Në Bullgari është krijuar paneli i parë automobilistik 3D

Kryeministri Bojko Borisov ishte i pranishëm në prezantimin në Sofje të pajisjeve për makina të përpunuara nga “Visteon Bulgaria”. Bëhet fjalë për softuer inovativ, të krijuar nga një bullgar – paneli i parë digjital 3D, i cili do të përdoret në..

03.12.19 17:29 |
Всички новини: днес | вчера